Μάθε να αντιμετωπίζεις τους ενοχλητικούς

711

Καθημερινά όλοι μας έχουμε να αντιμετωπίσουμε ενοχλητικούς ανθρώπους. Κάποιους τους ενοχλούν οι τεμπέληδες, άλλους οι κουτσομπόληδες και άλλους οι κλαψιάρηδες. Πόσες φορές δεν έχεις φτάσει στο σημείο να θέλεις να φωνάξεις «Τέρμα η αρνητική ενέργεια!»;

Το να καταφέρεις να έχεις θετική διάθεση είναι μια καθημερινή πρόσκληση και μοιάζει λίγο πολύ με την άθληση. Όπως εξασκείς τους μυς του σώματός σου, έτσι και η θετική διάθεση απαιτεί καθημερινή εξάσκηση, πίστη και δέσμευση στο στόχο σου.

Τα 5 βασικότερα βήματα που πρέπει να κάνεις για να καταφέρεις να καταπολεμήσεις την αρνητικότητα των ενοχλητικών γύρω σου είναι:

  1. Παρατήρησε τι είναι αυτό που πραγματικά σε ενοχλεί

Γιατί κάποιες συμπεριφορές όπως η γκρίνια για παράδειγμα σε ενοχλούν, ενώ άλλες όπως η ακαταστασία, η ασυνέπεια ή η πολυλογία δεν σε ενοχλούν τόσο; Ενδεχομένως, η γκρίνια και η αρνητικότητα των άλλων τονίζουν συμπεριφορές που κι εσύ προσπαθείς να αποφύγεις να κάνεις. Όταν οι άλλοι έχουν τέτοια συμπεριφορά τότε αυτό λειτουργεί σαν υπενθύμιση στον εαυτό σου να μην κάνει το ίδιο.

  1. Σκέψου θετικά

Η καθημερινότητά μας είναι αποτέλεσμα των σκέψεων του παρελθόντος! Έτσι και οι σημερινές σκέψεις θα διαμορφώσουν το μέλλον μας. Συνεπώς το μέλλον είναι στα χέρια σου! Σκέψου θετικά!

  1. Μην προβάλεις αντίσταση

Συνήθως ο δρόμος της αποφυγής είναι και ο πιο ανώδυνος. Μην πέφτεις στην παγίδα των άλλων που θέλουν να σε φτάσουν στα άκρα. Απλά βρες μια ωραία δικαιολογία και αποχώρησε. Ή τουλάχιστον άλλαξε με ωραία τρόπο την ατζέντα

  1. Βρες κοινό έδαφος

Αν αυτός που σε ενοχλεί βρίσκεται στην καθημερινότητά σου και είναι δύσκολο να τον αποφύγεις, τότε βρες τι κοινό μπορεί να σας ενώσει. Αν προσπαθήσεις πραγματικά είναι δυνατό να βρεις κοινά πράγματα με τον οποιονδήποτε. Αυτά είναι που θα σας κάνουν τη ζωή πιο εύκολη.

  1. Έλεγξε τα συναισθήματά σου

Όσο κι αν το να ενοχλείσαι από τους άλλους σε κάνει να νοιώθεις ζωντανός, όσο κι αν το να είσαι σε κόντρα ενδεχομένως σε αναζωογονεί, σκέψου ότι ο απόλυτος στόχος είναι να ελέγξεις τα συναισθήματά σου και να επαναφέρεις τη γαλήνη μέσα σου.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ