Πως να ξαναδώσεις φρεσκάδα στο μπαγιάτικο ψωμί σου… σε λιγότερο από 1 λεπτό!

481

Το φρέσκο ζεστό ψωμί είναι απλά τέλειο!

Όταν όμως περάσουν 1- 2 μέρες αρχίζει και γίνεται λαστιχωτό και μπαγιάτικο.   Όλοι ευχόμαστε να υπήρχε ένας τρόπος για να ξαναδώσουμε φρεσκάδα στο ψωμί μας…

Μήπως τελικά υπάρχει;

Ευτυχώς, υπάρχει και είμαστε εδώ για να το μοιραστούμε μαζί σας!

Το μόνο που χρειάζεται είναι λίγο νερό και ένας φούρνο μικροκυμάτων.

 

Πάρτε ένα κομμάτι χαρτί κουζίνας και βουτήξτε το στο νερό, έτσι ώστε να γίνει υγρό. Τυλίξτε το γύρω από το ψωμί, και τοποθετήστε το στο φούρνο μικροκυμάτων. Θερμαίνεται για 10 δευτερόλεπτα και… ως εκ θαύματος έχετε φρέσκο ψωμί!!!

Είναι έτοιμο να το απολαύσετε μαζί με το φαγητό σας!

Εάν έχετε μια φραντζόλα ή μια μπαγκέτα που έχει χάσει τη φρεσκάδα της, παραλείψτε τη χαρτοπετσέτα και χρησιμοποιήστε τη βρύση σας για να βρέξετε ελαφρά το ψωμί με νερό.

Μόλις υγρανθεί, τοποθετήστε το σε προθερμασμένο φούρνο στους 220 oC, και αφήστε το για 5-7 λεπτά.

Μετά από αυτό, έχετε μια τραγανή ολόφρεσκη μπαγκέτα στη διάθεσή σας!

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ