Πώς να καθαρίσετε στο άψε σβήσε τον φούρνο από τα καμένα λίπη

217

Εάν ο φούρνος σας δεν έχει τη δυνατότητα αυτόματου καθαρισμού, θα διαπιστώσετε ότι οι δύσκολοι λεκέδες από τα καμένα λίπη παραμένουν. Βέβαια, στο εμπόριο υπάρχουν ισχυρά καθαριστικά που λειτουργούν πολύ αποτελεσματικά κάνοντας τον φούρνο σχεδόν σαν καινούργιο. Ωστόσο, τα χημικά και οι αναθυμιάσεις είναι επιβλαβείς για την υγεία ενώ έχουν ενοχοποιηθεί ακόμη και για την εμφάνιση καρκίνου. (Πώς καθαρίζουμε μια οθόνη τηλεόρασης ή υπολογιστή;)

Κατά συνέπεια, θα ήταν προτιμότερο να χρησιμοποιήσετε έναν οικολογικό τρόπο καθαρισμού που θα αποφέρει το ίδιο αποτέλεσμα κάνοντας τον φούρνο να λάμψει.

Σύμμαχος σε αυτήν την προσπάθεια θα είναι το χοντρό αλάτι το οποίο υπόσχεται θαύματα.

Για να διατηρήσετε τα τοιχώματα του φούρνου καθαρά από λίπη που πιτσιλάνε κατά το ψήσιμο κρεατικών ή ψαριών στο γκριλ, ρίξτε χοντρό αλάτι στον πάτο του ταψιού που έχετε βάλει για να συγκρατεί τα λίπη και τους ζωμούς. Με αυτό τον τρόπο, τα τοιχώματα θα παραμείνουν πιο καθαρά.

Αλάτι με ξίδι

Εφόσον ο φούρνος θέλει ένα καλό καθάρισμα, τότε η λύση είναι μία: αλάτι με ξίδι. Ανάψτε τον φούρνο στους 1750 C και στη συνέχεια, ψεκάστε ξίδι στην επιφάνεια του φούρνου και πασπαλίστε με αλάτι. Σβήστε το φούρνο και αφήστε τα υλικά να δράσουν για αρκετά λεπτά. Τρίψτε με ένα σφουγγάρι και αν χρειαστεί, επαναλάβετε τη διαδικασία.

Εναλλακτικά μπορείτε να χρησιμοποιήσετε, όσο ο φούρνος είναι ζεστός χοντρό αλάτι. Ρίξτε λίγο νερό ή ξίδι πάνω στα λίπη και στη συνέχεια, προσθέστε το αλάτι… Αφήνετε για πάνω από μισή ώρα και τρίβετε με ένα σφουγγάρι τα καμένα λίπη.

Αλάτι με πατάτα

Ρίξτε αλάτι στα καμένα λίπη και τρίψτε τα με μια πατάτα, όπως θα δείτε στο βίντεο που ακολουθεί.  Αν ο φούρνος είναι σχετικά ζεστός τα λίπη θα αφαιρεθούν ευκολότερα.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ