Θαλασσινά χτένια με καλαμπόκι και μπέικον

476

Υλικά

  • 5 φέτες μπέικον, κομμένο σε μικρούς κύβους
  • 1 1/2 κιλό φρέσκα θαλασσινά χτένια (περίπου 16)
  • 1 μικρό κρεμμύδι, κομμένο σε λεπτές φέτες
  • 1/2 κιλό πατάτες, ξεφλουδισμένες (αν θέλετε) και κομμένες σε ζάρια
  • 1/2 φλιτζάνι λευκό ξηρό κρασί
  • 1 φλιτζάνι ζωμό κοτόπουλου
  • 1/2 φλιτζάνι κρέμα γάλακτος
  • 1 φλιτζάνι καλαμπόκι, φρέσκο ή κατεψυγμένο
  • 1/4 φλιτζάνι ψιλοκομμένο μαϊντανό
  • αλάτι και μαύρο πιπέρι

Εκτέλεση

  • Σε ένα μεγάλο τηγάνι, σε μέτρια φωτιά, μαγειρεύουμε το μπέικον μέχρι να γίνει τραγανό, περίπου 5 λεπτά
  • Αποσύρουμε το μπέικον σε ένα πιάτο με χαρτί κουζίνας, για να τραβήξει τα λίπη
  • Συμπληρώνουμε το τηγάνι με λίγο λάδι το τηγάνι και δυναμώνουμε τη φωτιά σε μέτρια-υψηλή
  • Καρυκεύουμε τα χτένια με αλάτι και πιπέρι
  • Μαγειρεύουμε μέχρι να ροδίσουν, περίπου 2 λεπτά ανά πλευρά
  • Αποσύρουμε σε ένα πιάτο.
  • Προσθέτουμε το κρεμμύδι στο τηγάνι και μαγειρεύουμε μέχρι να γίνουν διάφανα, περίπου 5 λεπτά
  • Προσθέτουμε τις πατάτες, το κρασί, τον ζωμό, και κρέμα γάλακτος
  • Μειώνουμε τη θερμοκρασία και αφήνουμε να σιγοβράσουν μέχρι να μαλακώσουν οι πατάτες, περίπου 15 λεπτά
  • Προσθέτουμε τα χτένια και το καλαμπόκι και τα αφήνουμε να σιγοβράσουν για λίγα λεπτά, αφού έχουμε κλείσει το μάτι
  • Πασπαλίζουμε με μαϊντανό και μπέικον

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here