5 εξαιρετικές τροφές που πρέπει να σταματήσουμε να δαιμονοποιούμε!

934

Κατά καιρούς διάφορα τρόφιμα έχουν αδίκως δαιμονοποιηθεί. Αξίζει να ρίξουμε μια δεύτερη ματιά σε αυτά τα 5 συγκεκριμένα τρόφιμα που νόμιζες ότι θα πρέπει να αποφεύγεις.

1. Βούτυρο (και άλλα κορεσμένα ζωικά λίπη)

Τα κορεσμένα λίπη, όπως το βούτυρο, είναι πραγματικά πολύ σημαντικά για την ανάπτυξη του ανθρώπινου σώματος. Είναι χρήσιμα για τη σωστή λειτουργία των οργάνων, τη στήριξη της παραγωγής ορμονών, την επούλωση και τη λειτουργία των κυττάρων. Τα κορεσμένα λίπη, ιδιαίτερα από χορτοφάγα ζώα, παρέχουν στον οργανισμό πολλές σημαντικές βιταμίνες και μέταλλα. Απαλλαγείτε από τη μαργαρίνη και τα ραφιναρισμένα φυτικά έλαια που προκαλούν φλεγμονή και μαγειρέψτε με βούτυρο όπως έκανε η γιαγιά σας. Προσοχή στις υπερβολές! Θέλουμε να βοηθήσουμε τον οργανισμό, αλλά όχι να βουλώσουμε και τις αρτηρίες.

2. Τρόφιμα με πλήρη λιπαρά

Τα υγιή λίπη είναι απαραίτητα για τη λειτουργία του θυρεοειδούς αδένα, ο οποίος όταν δεν λειτουργεί σωστά προκαλεί χαμηλό μεταβολισμό με αποτέλεσμα την πρόσληψη βάρους. Οι δίαιτες χαμηλής περιεκτικότητας σε λιπαρά, σας κάνουν να τρώτε περισσότερους υδατάνθρακες που οδηγούν σε αύξηση βάρους. Τα παιδιά και οι έγκυες γυναίκες χρειάζονται ιδιαίτερα τα υγιή λίπη.

Αντί για light προϊόντα, καταναλώστε φυσικά τρόφιμα που περιέχουν πλήρη λιπαρά που θα σας βοηθήσουν να αποτρέψετε την υπερκατανάλωση τροφής και να αποκτήσετε ένα υγιή μεταβολισμό.

3. Πλήρες γάλα

Το καλύτερο γάλα προέρχεται από αγελάδες που ζουν έξω και τρώνε πράσινο χορτάρι. Το μη επεξεργασμένα γάλα, που σημαίνει ότι δεν έχει παστεριωθεί ή δεν είναι ομογενοποιημένο, ονομάζεται «νωπό γάλα».

Εάν έχετε προβλήματα με τα συμβατικά επεξεργασμένα γαλακτοκομικά, δοκιμάστε “νωπό γάλα”.

Προσοχή: Το μη παστεριωμένο νωπό γάλα δεν θεωρείται ασφαλές. Η παστερίωση έχει ως στόχο να σκοτώσει επιβλαβή βακτήρια. Εναλλακτικά δοκιμάστε οργανικό γάλα που προέρχεται από αγελάδες ελευθέρας βοσκής.

4. Ψωμί

Τα περισσότερα εμπορικά διαθέσιμα ψωμιά με μαγιά… θεωρούνται ανθυγιεινά. Αλλά ακόμα και αν νομίζετε ότι είστε ευαίσθητοι στη γλουτένη, μπορείτε να χωνέψετε με ευκολία ψωμί με προζύμι.

Το ψωμί με προζύμι είναι μια παραδοσιακή μέθοδος που μειώνει το επίπεδο των «αντι-θρεπτικών συστατικών» που εμποδίζουν την πέψη και ερεθίζουν τον εντερικό σωλήνα. Στα ψωμιά με προζύμι, η γλουτένη και το φυτικό οξύ (δύο από τα συστατικά δυνητικά επιβλαβείς) μειώνονται, και οι βιταμίνες και τα ανόργανα συστατικά αυξάνονται.

Ας το παραδεχτούμε, τρώμε πολύ ψωμί και αρτοσκευάσματα. Καλό θα ήταν να μειώσουμε την κατανάλωση του ψωμιού, αλλά όταν είναι να το φάτε, επιλέξτε ψωμιά με προζύμι και καλή σας απόλαυση!

5. Αυγά

Έχουμε υποστεί πλύση εγκεφάλου για το πως θα πρέπει να αποφεύγουμε τους κρόκους των αυγών και να κάνουμε μέχρι και ομελέτα μόνο με το ασπράδι. Είναι κρίμα γιατί τα ολόκληρα αυγά είναι από τα πιο θρεπτικά τρόφιμα στον πλανήτη.

Τα αυγά είναι ασφυκτικά γεμάτα από υψηλής ποιότητας πρωτεΐνες και περιέχουν όλα τα απαραίτητα αμινοξέα. Επίσης, είναι μια εξαιρετική πηγή αντιοξειδωτικών και χολίνης.

Τα αυγά έχουν τέλεια γεύση και είναι αρκετά φθηνά, γι ‘αυτό δεν θα πρέπει να φοβόμαστε να τα φάμε.

Το κλειδί για την υγεία και την ευημερία είναι να τρεφόμαστε με μη επεξεργασμένα τρόφιμα που είναι της υψηλότερης ποιότητας… Είναι πραγματικό φαγητό!

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ