Όσο εξυπνότερη είναι μια γυναίκα, τόσο λιγότερο θέλει παιδιά!

675

Πρώτα απ’ όλα πρέπει να αναφέρουμε ότι πρόκειται για τα αποτελέσματα μιας και μεμονωμένης έρευνας.

Όταν μιλάμε για την επιλογή αν θα κάνεις παιδιά και πόσα, είναι ένα πολύ προσωπικό ζήτημα και δεν μπορεί κάποιος να καθορίσει τον τρόπο που σκέφτεσαι.

Αυτός ο εξελικτικός ψυχολόγος υποστηρίζει το αντίθετο!

Σύμφωνα με την έρευνα του Satoshi Kanazawa, η εξυπνάδα θα μπορούσε να περάσει στα αγοράκια από τη μητέρα τους, όλα αυτά χάρη στο χρωμόσωμα Χ.

«Η γενική νοημοσύνη είναι γνωστό ότι είναι κληρονομική… και τα γονίδια που επηρεάζουν τη γενική νοημοσύνη πιστεύεται ότι βρίσκονται στα χρωμοσώματα Χ … Αυτό σημαίνει ότι τα αγόρια κληρονομούν τη γενική νοημοσύνη τους μόνο από τις μητέρες τους, ενώ τα κορίτσια κληρονομούν τη γενική νοημοσύνη τους και από τις μητέρες τους και από τους πατέρες τους », λέει ο Καναζάβα.

Επίσης, στο δικό του βιβλίο, The Intelligence Paradox, o Καναζάβα, λέει ότι για κάθε 15 πόντους IQ που έχει μια γυναίκα, η επιθυμία της να κάνει παιδιά μειώνεται κατά 25%.

Μήπως αυτό σημαίνει ότι οι έξυπνες γυναίκες κρατάνε την εξυπνάδα τους μακριά από την ανθρωπότητα;

Όχι! Ακόμη και αν ισχύουν οι ισχυρισμοί του Καναζάβα ότι η εξυπνάδα είναι κληρονομική και ότι οι έξυπνες γυναίκες δεν έχουν και ιδιαίτερη επιθυμία να κάνουν παιδιά, αυτό δε θα σήμαινε ότι η εξυπνάδα θα εξαφανιστεί από την ανθρωπότητα.

Θα πρέπει να γνωρίζουμε ότι εκτός, από την κληρονομικότητα, η εξυπνάδα εξαρτάται αρκετά και από το περιβάλλον!

Για παράδειγμα, έχει αποδειχθεί ότι οι γονείς που ξοδεύουν χρήματα για να βοηθήσουν τα παιδιά τους να μάθουν, καταλήγουν με εξυπνότερα παιδιά.

Τα πρωτότοκα παιδιά έχει αποδειχθεί ότι είναι πιο προνομιούχα αναφορικά με τη νοημοσύνη, μόνο και μόνο επειδή οι γονείς τείνουν να έχουν υψηλότερα πρότυπα για αυτά από ό,τι για τα μικρότερα παιδιά τους.

Συνεπώς, μην αισθάνεστε τύψεις για την απόφαση σας σχετικά με το αν θα κάνετε παιδιά και πόσα.

Η νοημοσύνη θα διαιωνιστεί και με άλλους τρόπους!

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ