Έχετε αδέρφια; Δείτε πως επηρεάζει η σειρά γέννησης το μυαλό και την προσωπικότητα σας!

635

Έχετε αδέρφια; Με ποια σειρά γεννηθήκατε;

Παραδοσιακά υπήρχε η πεποίθηση ότι τα μεγαλύτερα αδέρφια είναι εξυπνότερα και έχουν μεγαλύτερο δείκτη IQ από τα μικρότερα.

Ψυχολόγοι από το Πανεπιστήμιο του Ιλινόις, όμως, έχουν κάνει μια ενδιαφέρουσα ανακάλυψη σχετικά με τη σειρά των γεννήσεων.

Μετά από έρευνα σε 377.000 μαθητές γυμνασίου, διαπιστώθηκε ότι τα μεγαλύτερα αδέλφια έχουν μόνο βαθμό IQ υψηλότερο κατά μέσο όρο από τα μικρότερα αδέρφια τους.

Ακόμα κι αν μπορεί να έχετε ακούσει ότι τα μεγαλύτερα παιδιά τείνουν να είναι πολύ πιο έξυπνα από τα αδέρφια τους, μάλλον δεν ισχύει!

Μαζί με αυτή τη διαπίστωση για τη νοημοσύνη, η μελέτη αποκάλυψε επίσης ότι δεν υπάρχουν στοιχεία που να αποδεικνύουν ότι υπάρχουν χαρακτηριστικά της προσωπικότητας που επηρεάζονται από τη σειρά γέννησης.

Αυτά τα στερεότυπα για την προσωπικότητα, που έγιναν διάσημη από τον ψυχολόγο Alfred Adler, συνιστούν ότι γενικά το μεγαλύτερο παιδί είναι ο ηγέτης, το μεσαίο είναι ο χαλαρός μεσολαβητής και το μικρότερο παιδί έχει διαρκώς ανάγκη την προσοχή και την προστασία των υπολοίπων.

Ωστόσο, τελευταία, επιστήμη λέει το αντίθετο!

Ο καθηγητής Brent Roberts από το Πανεπιστήμιο του Ιλλινόις και επικεφαλής της μελέτης δήλωσε ότι οι διαφορές μεταξύ των αδελφών είναι στατιστικά ασήμαντη!

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ