Bikini Body: Πέντε σύμμαχοι που αξίζει να έχεις στο πλευρό σου αυτό το καλοκαίρι

702

Λένε πως σε όλες τις σχέσεις που «χτίζουμε» κατά τη διάρκεια της ζωής μας και σε κάθε τι που κάνουμε, η ισορροπία είναι το «κλειδί» για την επιτυχία και την επίτευξη των προσωπικών μας στόχων.

Bikini Body: Πέντε σύμμαχοι που αξίζει να έχεις στο πλευρό σου αυτό το καλοκαίρι

Το ίδιο ακριβώς ισχύει και για το επίμαχο θέμα του «bikini body», το οποίο απασχολεί πολλές γυναίκες την εποχή που διανύουμε.

Δεν χρειάζεται να προχωρήσεις σε υπερβολές και ακραίες αλλαγές για να βγεις στην παραλία νιώθοντας καλά με τον εαυτό σου. Ακόμη και αν ο Μάιος σε βρήκε ολίγον τι απροετοίμαστη, έχεις στη διάθεσή σου χρόνο και επιλογές προκειμένου να πετύχεις το επιθυμητό αποτέλεσμα. Με τους κατάλληλους «συμμάχους» στο πλευρό σου, θα τα καταφέρεις. Θα σε βοηθήσουν να βρεις εκείνη τη γλυκιά ισορροπία που χρειάζεσαι για να αποκτήσεις το bikini body που θα σε γεμίζει αυτοπεποίθηση. Το σημαντικό είναι να αγαπάς τον εαυτό σου και να κάνεις ό,τι μπορείς για να τον στηρίζεις και να τον φροντίζεις, δίχως να καταπιέζεσαι και χωρίς να στερείσαι τις αγαπημένες σου γεύσεις και συνήθειες. Sweet and balance, λοιπόν και συνέχισε να διαβάζεις.

Το scrub με τα αντιοξειδωτικά

Πιθανότατα γνωρίζεις τα ευεργετικά οφέλη της απολέπισης για την επιδερμίδα σου. Το scrub καθαρίζει σε βάθος το δέρμα, απομακρύνοντας τα νεκρά κύτταρα και παράλληλα, συμβάλλει στη «μάχη» κατά της κυτταρίτιδας. Το «μυστικό» στην περίπτωση του scrub βρίσκεται στα συστατικά που περιέχει. Αν θέλεις να δεις άμεσα αποτελέσματα και παράλληλα, να καταπολεμήσεις και τις ενοχλητικές ραγάδες, αξίζει να πάρεις ή να δημιουργήσεις ένα προϊόν απολέπισης που περιέχει καφεΐνη -και συνεπώς είναι πλούσιο σε αντιοξειδωτικά στοιχεία. Και αυτό διότι η καφεΐνη συσφίγγει το δέρμα και αυξάνει την κυκλοφορία του αίματος. Όσον αφορά στα αντιοξειδωτικά, συμβάλλουν στην παραγωγή κολλαγόνου από τον οργανισμό οπότε, σίγουρα αξίζει να τα εντάξεις στην beauty ρουτίνα σου. Μην παραλείψεις απλώς να εφαρμόσεις το scrub στα επίμαχα σημεία κάνοντας μικρές και απαλές κυκλικές κινήσεις. Αν δεν θέλεις να ξοδευτείς, μπορείς να ετοιμάσεις στο σπίτι ένα scrub που περιέχει 1/4 φλιτζάνι αλεσμένους κόκκους καφέ και 1/2 φλιτζάνι λάδι καρύδας. Αν δεν θέλεις να χρησιμοποιήσεις λάδι καρύδας, μπορείς να το αντικαταστήσεις με μέλι.

 

Οι γλυκές επιλογές που θα σου προσφέρουν απόλαυση και καθόλου ζάχαρη

Από τη λίστα μας δεν θα μπορούσε να λείπει το κομμάτι της διατροφής. Προκειμένου να αποκτήσεις εγκαίρως το bikini body που θέλεις αλλά να μην καταπιεστείς, αξίζει να βρεις τον κατάλληλο σύμμαχο που θα σε βοηθήσει να αποκτήσεις μια πιο ισορροπημένη διατροφή. Μπορείς να αρχίσεις με το βασικό: να περιορίσεις ή και να κόψεις τη ζάχαρη.

 

To dry brushing

Το στεγνό βούρτσισμα -dry brushing, αγγλιστί- αποτελεί ένα ακόμη beauty trend που αξίζει να δοκιμάσεις για να προετοιμαστείς καταλλήλως για τις πρώτες εξορμήσεις σου στην παραλία. Πρόκειται και πάλι για μία μέθοδο απολέπισης η οποία, ωστόσο, εστιάζει σε σημαντικό βαθμό στο κομμάτι του μασάζ στο δέρμα. Περιορισμός της κυτταρίτιδας και του τοπικού πάχους, μείωση της κατακράτησης, καλύτερη αιμάτωση, λαμπερή, λεία και σφριγηλή επιδερμίδα. Τα παραπάνω είναι μερικά μόνο από τα οφέλη του dry brushing. Με λίγα λόγια, θα τονώσεις το σώμα σου, δίχως να χρειαστεί να ιδρώσεις, ενώ θα δεις αποτελέσματα από τις πρώτες κιόλας δοκιμές. Φρόντισε απλώς να προτιμήσεις μία σκληρή και πλατιά βούρτσα σώματος και ψάξε στο YouTube για να βρεις βίντεο αναφορικά με το πώς μπορείς να εφαρμόσεις τη μέθοδο του dry brushing στο σώμα σου.

Τα φυσικά έλαια που θα τονώσουν το δέρμα

Τέταρτος και σίγουρα σημαντικός σύμμαχος για την απόκτηση του ιδανικού -με βάση πάντα τα δικά σου δεδομένα- bikini body. Προμηθεύσου με φυσικά έλαια τα οποία είναι πλούσια σε αντιοξειδωτικά στοιχεία προκειμένου να συσφίξεις και να τονώσεις το δέρμα σου. Θα τα προσθέσεις στο scrub ή την ενυδατική σου κρέμα, προκειμένου να ενισχύσεις τη δράση της. Μπορείς, επίσης, να ανακαλύψεις μερικές συνταγές στο Διαδίκτυο για να ετοιμάσεις τις δικές σου φυσικές κρεμούλες για το σώμα. Τα έλαια τα οποία σίγουρα αξίζουν την προσοχή σου αν θέλεις σφριγηλή επιδερμίδα, είναι το αιθέριο έλαιο πατσουλί, το λάδι λεβάντας, το έλαιο νερολί (παράγεται από τον ανθό της νεραντζιάς), το ροδέλαιο και το αιθέριο έλαιο γιασεμί.

Τα απολαυστικά mocktails που θα σε κρατήσουν μακριά από το αλκοόλ

Καθώς προετοιμάζεσαι για τις πρώτες βουτιές στην πλαζ, χρειάζεται να έχεις έναν ακόμη σύμμαχο στον πλευρό σου. Και αυτός δεν είναι άλλος από τα γλυκά και υγιεινά mocktails, που θα σε κρατήσουν μακριά από το αλκοόλ. Ο καιρός ενδείκνυται για βόλτες στο κέντρο της πόλης και απολαυστικά ποτά στο μπαλκόνι, ωστόσο, αν θέλεις να φροντίσεις τη σιλουέτα σου, καλό είναι να μην το παρακάνεις. Τα αλκοολούχα ποτά και τα cocktails περιέχουν πολλές θερμίδες και προκαλούν κατακράτηση υγρών. Τα καλά νέα είναι πως πλέον μπορείς να ικανοποιείς τον ουρανίσκο σου, καταναλώνοντας δροσερά, γλυκά ροφήματα που θυμίζουν cocktails αλλά δεν είναι -και μάλιστα δεν περιέχουν ζάχαρη- δηλαδή τα mocktails. Δοκίμασε να ετοιμάσεις την αγαπημένη μας Sweet & Balance συνταγή χωρίς ζάχαρη με πράσινο τσάι με τζίντζερ και δυόσμο και θα μας θυμηθείς!

Όπως κατάλαβες, λοιπόν, το «μυστικό» και στην περίπτωση του bikini body βρίσκεται στη γλυκιά ισορροπία, την ισορροπία ανάμεσα στο στόχο σου και τις μικρές, γλυκές απολαύσεις της καθημερινότητας. Δεν χρειάζεται να ξημεροβραδιάζεσαι στο γυμναστήριο πριν βγεις στην παραλία, αλλά ούτε να καταπιέζεις τον εαυτό σου, στερώντας του όλα όσα αγαπάει να γεύεται. Σε ό,τι αφορά στη διατροφή σου, οι επιλογές είναι πολλές και το τι θα ετοιμάσεις εξαρτάται από τα γευστικά σου γούστα. Το σημαντικό είναι πως πλέον μπορείς να εξακολουθείς να τρως ό,τι σου αρέσει, φροντίζοντας παράλληλα τη σιλουέτα σου.

ΠΗΓΗ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ