Πως να επιλέξω το σωστό αντηλιακό;

756

Η υπερβολική ή μη προστατευμένη έκθεση στον ήλιο μπορεί να οδηγήσει σε ηλιακό έγκαυμα, ρυτίδες, εκφυλισμό του δέρματος, ακόμα και καρκίνο του δέρματος.

Είναι σημαντικό να προστατεύετε το δέρμα σας από την έκθεση στον ήλιο σε καθημερινή βάση για να προληφθούν τέτοιου είδους κίνδυνοι.

Υπάρχουν πολλοί διαφορετικοί τύποι αντηλιακών διαθέσιμοι στην αγορά. Ξεχωρίζουν από το συντελεστή ηλιακής προστασίας (SPF), τα συστατικά, την αντοχή στο νερό και στο ποσοστό που μπλοκάρουν τις ακτίνες UVA και UVB ακτίνες.

Πολλά αντηλιακά επίσης χαρακτηρίζονται από τις ηλικίες που απευθύνονται, όπως αυτά που πρόκειται να χρησιμοποιηθούν από παιδιά, εφήβους και ενήλικες. Επιλέγοντας το σωστό τύπο αντηλιακού για τον δικό σας τύπο δέρματος είναι σημαντική!

Εδώ είναι μερικά βήματα για το πώς να επιλέξετε το σωστό αντηλιακό για εσάς.

1. Ψάξτε για ένα αδιάβροχο αντηλιακό, αν σκοπεύετε να πάτε για μπάνιο ή αν ιδρώνετε πολύ. για ‘Ένα αδιάβροχο αντηλιακό αντέχει περίπου 80 λεπτά μέσα στο νερό πριν ξεπλυθεί. Ένα αδιάβροχο αντηλιακό θα εξασφαλίσει ότι έχετε προστασία από τον ήλιο, ακόμη και όταν είστε περιβάλλεστε από νερό.

2. Βρείτε ένα αντηλιακό που είναι χαρακτηρισμένο ως «ευρέος φάσματος» (broad spectrum). Η σήμανση αυτή προσδιορίζει ότι το αντηλιακό προστατεύει από τις ακτίνες UVA και UVB.Οι ακτίνες UVA προκαλούν ρυτίδες και γήρανση του δέρματος, ενώ η ακτινοβολία UVB προκαλεί τα ηλιακά εγκαύματα. Και οι δύο ακτίνες,UVA και UVB, σχετίζονται με τον καρκίνο του δέρματος. Το ιδανικότερο είναι να προστατεύεστε και από τις δύο, ωστόσο, πολλά αντηλιακά προστατεύουν μόνο από τις ακτίνες UVB.

3. Επιλέξτε το συντελεστή ηλιακής προστασίας (SPF) που λειτουργεί καλύτερα για εσάς. Τα αντηλιακά καθορίζονται κυρίως από τον αριθμό SPF. Όσο υψηλότερο είναι το SPF τόσο περισσότερο προστατευμένη είστε από τις ακτίνες UVB, πριν από το δέρμα σας αρχίσει να γίνεται κόκκινο και να καίει. Συνιστάται να επιλέξετε ένα αντηλιακό με SPF τουλάχιστον 30.

4. Ελέγξτε τα συστατικά στο αντηλιακό σας. Υπάρχουν ορισμένες χημικές ουσίες που απορροφούν τις ακτίνες UVA και UVB έτσι ώστε να μην απορροφούνται από το δέρμα σας. Χημικές ουσίες όπως Mexoryl SX, Mexoryl XL και Parsol 1789 προστατεύουν από τις ακτίνες UVA, ενώ οι Octinoxate, Octisalate και ομοσαλάτη είναι χημικές ουσίες που προστατεύουν από τις ακτίνες UVB. Ψάξτε για ένα αντηλιακό που περιέχει αυτά τα χημικά προϊόντα για την καλύτερη συνολική προστασία και από τους δύο τύπους ακτίνων.

5. Επιλέξτε ένα αντηλιακό που περιέχει οξείδιο του ψευδαργύρου ή διοξείδιο του τιτανίου. Αυτά τα συστατικά είναι σε θέση να αντανακλούν τις ακτίνες UV, ώστε να μην απορροφώνται από το δέρμα σας. Έχουν αποδειχθεί ότι είναι ασφαλή και αποτελεσματικά συστατικά στην πρόληψη των αρνητικών επιδράσεων του ήλιου.

6. Αποφύγετε αντηλιακά που περιέχουν εκχυλίσματα φρούτων ή ξηρών καρπών. Δεν έχουν αποδειχθεί ότι μπλοκάρουν τον ήλιο και πολλά από αυτά μπορούν να προκαλέσουν αλλεργικές αντιδράσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ