Τα μυστικά της τέλειας σχέσης

678

Ας είμαστε ειλικρινείς. Δεν υπάρχει η “τέλεια σχέση”. Πάντα θα υπάρχουν καβγάδες ή διαφωνίες, αλλά το κλειδί είναι να βρούμε έναν τρόπο να τα ξεπεράσουμε και να τα αφήσουμε πίσω ώστε να μπορούμε να συνεχίσουμε να είμαστε ένα ζευγάρι χωρίς να κοιτάει τα λάθη του παρελθόντος. Παρακάτω θα διαβάσεις 7 μυστικά που είναι το κλειδί για μία σχέση γεμάτη υγεία, αγάπη και κατανόηση.

Να είστε οι καλύτεροι φίλοι

Αυτό δεν σημαίνει ότι θα πρέπει να παντρευτείς τον καλύτερο φίλο σου ή αλλιώς ο γάμος σου θα καταρρεύσει, αλλά το να είσαι με το σύντροφό σου πολύ κοντά είναι ζωτικής σημασίας εάν θέλεις να μείνετε μαζί και να είσαι ευτυχισμένη. Θα πρέπει να είναι σε θέση να μιλήσεις με το σύντροφό σου για τα πάντα, χωρίς να αισθάνεσαι ντροπή και θα πρέπει να αισθάνεται και αυτός το ίδιο. Το να έχετε κοινά ενδιαφέροντα  είναι επίσης σημαντικό για τη σχέση οπότε η συμβουλή είναι, αν δεν σου αρέσουν τα χόμπι του ή ο ίδιος τα δικά σου, ξεκινήστε κάτι νέο μαζί.

Να είσαι ευγνώμων

Όπως είσαι ευγνώμων για κάθε μέρα σε αυτόν το κόσμο, θα πρέπει να είσαι ευγνώμων για την ύπαρξη με το σύντροφό σου. Αυτό δεν σημαίνει ότι πρέπει να λες “Ευχαριστώ” από καιρό σε καιρό. Πρέπει να δείχνεις πώς αισθάνεσαι  καθημερινά, ώστε να δει ο  σύντροφός σου πόσο τον εκτιμάς και πόσο τον αγαπάς. Γράψε ένα σημείωμα, λέγοντας «Σε ευχαριστώ για την υποστήριξη, σ ‘αγαπώ” για παράδειγμα, και άφησέ το στο ψυγείο. Με αυτόν τον τρόπο, όταν ξυπνήσει και πάει στην κουζίνα, θα το δει και θα αισθανθεί ιδιαίτερος, γιατί τον εκτιμάς για όλα όσα έχει κάνει. Αυτές οι μικρές χειρονομίες κρατάνε τη σχέση ζωντανή.

Να συγχωρείς

Κάθε ζευγάρι τσακώνεται, αυτό είναι αναπόφευκτο. Αλλά δεν είναι κάθε άνθρωπος σε θέση να συγχωρεί στο τέλος. Δεν χρειάζεται να κρατάς κακία στο σύντροφό σου για πράγματα που έχει κάνει στο παρελθόν. Μάθε να συγχωρείς. Θα αισθανθείς πολύ πιο ανακουφισμένη και η σχέση σου θα είναι πιο υγιής. Και ξεχνά τα μικρά πράγματα. Το γεγονός ότι ξέχασε να αγοράσει γάλα δεν σημαίνει ότι θα πρέπει να είσαι θυμωμένη μαζί του για μια ολόκληρη εβδομάδα. Ούτε εσύ είσαι τέλεια.

Βγείτε να διασκεδάσετε

Το να είσαι σε μία σχέση, δεν σημαίνει ότι πρέπει να κάθεστε σπίτι όλη μέρα και να πηγαίνετε για ύπνο νωρίς. Βγείτε μαζί έξω ή χωριστά. Το γεγονός ότι είσαι με έναν άνθρωπο μαζί, δεν σημαίνει ότι θα αλλάξεις αυτό που είσαι.

Να περνάς χρόνο με τον εαυτό σου

Ειδικά αν ζεις με το σύντροφό σου, έχοντας περάσει λίγο χρόνο χωριστά είναι πολύ σημαντικό για τη σχέση σου! Όταν ξυπνάς δίπλα σε ένα πρόσωπο, τρως κάθε γεύμα μαζί του, περνούν τον ελεύθερο χρόνο σου μαζί του και το βράδυ να πας για ύπνο, και πάλι με μαζί του, αργά ή γρήγορα πίστεψέ με, θα υπάρξει καβγάς. Επέλεξε μια ημέρα της εβδομάδας, η οποία θα είναι η μέρα αφιερωμένη σε εσένα. Πήγαινε να φτιάξεις τα νύχια σου, δες μια ταινία με τους φίλους σου και απλά χαλάρωσε. Με αυτό τον τρόπο θα λείψει ο ένας τον άλλο, ακόμη και για λίγο.

Να έχεις υπομονή

Η υπομονή είναι το κλειδί για κάθε σοβαρή σχέση. Δεν έχει σημασία αν είναι γι ‘αυτόν να πάρει μια θέση εργασίας ή να βοηθήσεις  με τα πιάτα μετά το δείπνο, θα πρέπει να είσαι υπομονετική με τον σύντροφό σου, γιατί οι άνθρωποι είναι διαφορετικοί και μερικές φορές χρειάζεται χρόνος για να μάθουμε να ζούμε με ένα άλλο πρόσωπο . Έτσι, πάρε μια ανάσα, μέτρησε μέχρι το 10, αν την επόμενη φορά που κάνει (ή λέει) κάτι που σε επηρεάζει  με κάποιο τρόπο. Απλά να είσαι υπομονετική.

Περάστε τις δυσκολίες μαζί

Μην ξεχάσεις ποτέ ότι εσείς οι δύο είστε ένα, οι δυσκολίες σου είναι και δικές του και το αντίστροφο. Βοηθήστε ο ένας τον άλλον, να είσαι υποστηρικτική και μην τα παρατάς ποτέ. Αυτό είναι το κλειδί για την τέλεια σχέση. Δεν τα παρατάμε ποτέ!

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ