3 περίεργα πράγματα που κάνει η ζάχαρη στο μυαλό μας…

655

Δεν είναι μυστικό ότι η κατανάλωση τόνων ζάχαρης μπορεί να οδηγήσει σε αύξηση του σωματικού βάρους ή ότι πάρα πολλή ποσότητα από την γλυκιά ουσία μπορεί να σας κάνει ένα είδος junkie. Στην πραγματικότητα , μια πρόσφατη μελέτη σε ζώα από το περιοδικό Appetite διαπίστωσε ότι η κατανάλωση ζάχαρης μπορεί να προκαλέσει γνωστική δυσλειτουργία .

480

Αλλά ακόμα κι αν είστε εξοικειωμένοι με την έννοια «υψηλού σακχάρου , » δεν μπορείτε να συνειδητοποιήσετε τους άλλους τρόπους με τους οποίους η γλυκιά ουσία μπορεί να επηρεάσει το μυαλό σας.

Αυξάνει τις λιγούρες

Σύμφωνα με μια μελέτη του 2013 που δημοσιεύθηκε στο επιστημονικό έντυπο American Journal of Clinical Nutrition , η ζάχαρη ανάβει κέντρο της ανταμοιβής του εγκεφάλου σας, αυξάνοντας ενδεχομένως τις λιγούρες για junk food. Έτσι, φυσικά, τρώτε περισσότερη ζάχαρη και στη συνέχεια θα θέλετε περισσότερο από την γλυκιά αυτή ουσία. Είναι ένας φαύλος κύκλος …

sugar

Μπορεί να βλάψει τη μνήμη σας βραχυπρόθεσμα

Έρευνα από το Wake Forest School of Medicine βρήκε ότι οι άνθρωποι που έτρωγαν γεύματα που ήταν σε υψηλή περιεκτικότητα σε ζάχαρη και κορεσμένα λιπαρά για τόσο λίγο όπως ένα μήνα είχαν πιο χαμηλές επιδόσεις στα τεστ μνήμης από εκείνους που δεν κατανάλωναν.

Εν τω μεταξύ , άλλη μια έρευνα σε ζώα που δημοσιεύθηκε στο περιοδικό Brain , Behavior and Immunity δείχνει ότι μόλις μια εβδομάδα από την κατανάλωση μιας δίαιτας σε υψηλή περιεκτικότητα σε ζάχαρη μπορεί να είναι αρκετή για να επηρεάσει τη μνήμη .

brain-on-sugar

Και … μακροπρόθεσμα

Με τον όρο «διαβήτης τύπου 3 » εξηγήται τι συμβαίνει στον εγκέφαλο όταν καταναλώνουμε πάρα πολύ από την γλυκιά ουσία. Η έρευνά αφήνει υπαινιγμούς ότι η κατανάλωση υπερβολικής ποσότητας ζάχαρης μπορεί να οδηγήσει σε αντίσταση της ινσουλίνης στον εγκέφαλο , η οποία οδηγεί σε νευροεκφυλισμό και την νόσο Αλτσχάιμερ.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ