9 συγκινητικές αλήθειες για την μητρότητα… που δεν σου έχει πει κανένας!

530

Υπάρχουν βιβλία σχετικά με το τι να περιμένεις όταν είσαι έγκυος και πώς να είσαι καλός γονέας για τα παιδιά σου. Υπάρχουν όμως μερικά πράγματα που δεν θα τα διαβάσεις σε κανένα βιβλίο!

Αυτά είναι τα 9 πράγματα που δεν σου είπε κανένας σχετικά με τη μητρότητα και, ειλικρινά, αν το είχαν κάνει, μάλλον… δεν θα τους πίστευες!

1. Δάκρυα: Θα υπάρξουν δάκρυα, πολλά δάκρυα! Δάκρυα στεναχώριας, δάκρυα χαράς και δάκρυα χωρίς κανέναν λόγο. Κανείς δεν σου είπε να περιμένεις τόσα πολλά δάκρυα. Θα ξεκινήσει από τη μέρα που θα γεννήσεις. Αυτό αποδίδεται στις – μετά τον τοκετό – ορμόνες. Μετά από αυτόν, υπάρχουν δάκρυα, επειδή το μωρό δεν κοιμάται. Υπάρχουν δάκρυα επειδή το μωρό δεν τρώει. Υπάρχουν δάκρυα επειδή το μωρό σου χαμογέλασε – πραγματικά χαμογέλασε σε σένα – για πρώτη φορά. Υπάρχουν δάκρυα λόγω της απογοήτευσης του παιδιού σου, κατά τη διάρκεια μιας φιλίας. Υπάρχουν δάκρυα για την αδυναμία των παιδιών σου να αισθανθούν την κούρασή σου. Υπάρχουν δάκρυα για ένα συγκινητικό βίντεο. Υπάρχουν πολλά δάκρυα!!! Γι’ αυτό… αγόρασε χαρτομάντιλα για απόθεμα…

2. Αδυναμίες: Οι αδυναμίες σου θα εκτεθούν! Είναι σχεδόν σαν να έχεις περάσει τη γνώση των αδύνατων σημείων σου στα παιδιά σου, μέσω του ομφάλιου λώρου. Τα παιδιά έχουν μια έμφυτη ικανότητα να εκθέτουν τις αδυναμίες σου στις πιο ακατάλληλες στιγμές. Όπως όταν σε εγκαλούν για κάτι που θεωρούσες ότι δεν το είχαν προσέξει. Όταν επίσης, αισθάνονται τις ανασφάλειες σου και να τις εκθέτουν στον κόσμο. Όταν τέλος, σου θέσουν μια ερώτηση που απλά δεν ξέρεις την απάντηση. Είναι καλό για τα παιδιά να γνωρίζουν ότι δεν είσαι ανίκητη, αλλά θα ήταν ωραίο αν δεν εκμεταλλεύονται τα τρωτά σημεία σου!

3. Δυνατά σημεία: Τα δυνατά σου σημεία θα γίνουν ισχυρότερα! Εάν είσαι καλή στην οργάνωση, δεν υπάρχει καλύτερο πράγμα από το να δημιουργήσεις μια οργανωμένη ζωή για τα παιδιά σου. Αν είσαι καλή ακροάτρια, είσαι τυχερή, διότι τα παιδιά χρειάζονται απεγνωσμένα κάποιον να τα ακούσει. Αν είσαι αθλητική, θα μάθεις στα παιδιά σου τα πλεονεκτήματα της υγιεινής ζωής. Τα παιδιά δεν ξεζουμίζουν τις δυνάμεις σου, αλλά σε κάνουν πιο δυνατή.

4. Κριτική: Είναι αλήθεια, η αρνητική κριτική που θα δεχθείς για τα παιδιά σου είναι πιο ισοπεδωτική και από σχολικό μπούλινγκ! Ο περίγυρος μονίμως θα έχει άποψη για τον τρόπο που μεγαλώνεις τα παιδιά σου και θα σε κάνει να έχεις δεύτερες σκέψεις για κάθε σου απόφασή. Δείξε δύναμη και αποφασιστικότητα!

5. Ανεπάρκεια: Ποτέ δεν θα νιώσεις ότι κάνεις αρκετά! Θα τα δώσεις όλα, αλλά ποτέ δεν θα αισθανθείς ότι πέτυχες. Απλά πρέπει να συμβιβαστείς με το γεγονός ότι κάνεις το καλύτερο που μπορείς, και αυτό είναι το μόνο που μπορείς να κάνεις. Είναι ένα δύσκολο εμπόδιο για να ξεπεράσεις, αλλά τη στιγμή που θα το αποδεχθείς, η μητρότητα θα γίνει πολύ πιο εύκολη!

6. Μητέρα: Θα εκτιμήσεις τη μητέρα σου περισσότερο από ό,τι είχες σκεφτεί ποτέ. Ήσουν παιδί και δεν μπορούσες να καταλάβεις τι περνούσε η μητέρα σου όταν μεγάλωνε εσένα. Αλλά τώρα, μπορείς να καταλάβεις πόσο σκληρά δούλεψε και πόσο κουράστηκε για να σε αναθρέψει. Κι αυτή αγωνίστηκε ακριβώς όπως κάνεις κι εσύ τώρα. Ότι έκανε δεύτερες σκέψεις για σημαντικές αποφάσεις, όπως κάνεις κι εσύ. Ότι σε πολλές περιπτώσεις κι αυτή δεν ήξερε ακριβώς τι να κάνει, όπως κάνεις κι εσύ. Τώρα την εκτιμάς περισσότερο για την εμπειρία της, για τις συμβουλές που σου δίνει (ακόμα και όταν δεν την ρωτάς), καθώς και για την κατανόηση που δείχνει για το γεγονός ότι ακόμα ψάχνεις τα πατήματά σου σαν.. νέα μητέρα

7. Προτεραιότητα: Ποτέ δεν θα ξαναφάς την τελευταία κουταλιά παγωτού  ή ένα τέλειο κομμάτι κρέας ή το τελευταίο κομμάτι της σοκολάτας! Όταν τα παιδιά σου είναι τριγύρω έχουν πάντα προτεραιότητα ακόμη κι όταν πρόκειται για τα πιο αγαπημένα σου πράγματα. Κι εσύ θα τους τα δίνεις απλά και μόνο για να δοκιμάσουν πόσο τέλεια είναι. Και το φοβερό είναι ότι… δεν σε πειράζει καθόλου!

8. Ύπνος: Δεν θα ξανακοιμηθείς κανονικά! Αυτό δεν ισχύει μόνο για τα παιδικά χρόνια ή για κάποιες μέρες που το παιδί είναι άρρωστο. Είναι αυτός ο ύπνος που κάνουν οι γονείς που μισοκοιμούνται για να μπορούν να ελέγχουν το παιδί. Κοιμάσαι κι όμως εξακολουθείς να ακούς κάθε βήχα, φτάρνισμα, και αντιλαμβάνεσαι πότε το παιδί βλέπει ένα κακό όνειρο. Ακόμη κι όταν τα παιδιά είναι αρκετά μεγάλα για να βγουν έξω μόνα τους, θα συνεχίζεις να κοιμάσαι με “το ένα μάτι ανοιχτό”.

9. Καρδιοχτύπι: Η καρδιά σου θα χτυπάει με τρόπους που ποτέ δεν ήξερες ότι υπάρχουν. Έχουν γραφτεί πολλά για τις χαρές και τους αγώνες της μητρότητας, αλλά δεν υπάρχουν λόγια που μπορούν να περιγράψουν πώς η καρδιά σου διογκώνεται όταν βλέπεις το παιδί σου να σου χαμογελά. Δεν μπορείς να φανταστείς πως χτυπάει η καρδιά σου όταν καμαρώνεις το παιδί σου να πετυχαίνει κάτι που θεωρούσες αδύνατο! Είναι μοναδικό το καρδιοχτύπι που νιώθεις όταν το παιδί σου έρχεται και σου κάνει μια ζεστή αγκαλιά. Μπορεί να κατηγορείς τις ορμόνες, αλλά για όλα είναι υπεύθυνη η μητρότητα!

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ