Η γιορτή της Μητέρας – Αγάπη μόνο!

655

Κάθε δεύτερη Κυριακή του Μάη γιορτάζεται η ημέρα της μητέρας, αφιερωμένη στην μητέρα και την μητρότητα.

Η γιορτή άρχισε να καθιερώνεται στα μέσα του 19ου αιώνα στην Αμερική.

Μετέπειτα, η ιδέα εξαπλώθηκε σε όλο τον κόσμο με αποτέλεσμα οι υπέροχες μανούλες να έχουν την τιμητική τους, τουλάχιστον μια φορά το χρόνο!

Ουσιαστικά, η γιορτή αποτελεί απλά μια υπενθύμιση στην κοινωνία για τον ιερό ρόλο της μητέρας στην ζωή! Είναι αυτή που κυοφορεί το έμβρυο δίνοντας ζωή στην επόμενη γενιά, κυριολεκτικά μέσα από τα σπλάχνα της.

Αρκεί λοιπόν μια γιορτή, μια μέρα αφιερωμένη σ’ αυτή;

Η απάντηση είναι με βεβαιότητα ΟΧΙ!

Η ζωή ολόκληρη είναι αφιερωμένη στις μητέρες, γιατί χωρίς αυτές δεν θα υπήρχε ΖΩΗ!

Τόσο απλά, τόσο απόλυτα, τόσο δυνατά!

Παρόλα αυτά η μητέρα, δεν διεκδικεί μέσα από τη σημερινή γιορτή την αναγνώριση και την επιβράβευση, αλλά στην πραγματικότητα ψάχνει να βρει μια ακόμα ευκαιρία να δώσει αγάπη!

Προσμένει τη στιγμή που το παιδί θα την αντικρίσει και θα της πει χρόνια πολλά για να το σφίξει στην αγκαλιά της και να το πλημμυρίσει αγάπη!

Συνεπώς, σήμερα εκφραστείτε, δείξτε αγάπη και εκδηλώστε τα συναισθήματά σας προς την μητέρα σας. Το μόνο που θα πάρετε είναι ΑΓΑΠΗ!

Και μην ξεχνάτε, μητέρα δεν είναι μόνο αυτή που γεννά, η βιολογική μητέρα.

Μητέρα είναι και αυτή που με αυταπάρνηση και ανιδιοτέλεια υιοθέτησε ένα παιδάκι για να του μάθει πως να ζει και να αγαπά!

Σε όλες αυτές τις μαμάδες ευχόμαστε να έχουν πάντα την ευλογία να καμαρώνουν τα παιδιά τους και να απολαμβάνουν την στοργή και την αγάπη που μόνο μια μάνα μπορεί να νιώσει!

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ