5 αλήθειες για τη γυμναστική που δεν ήξερες μέχρι τώρα

775

Υπάρχουν κάποιοι μύθοι για τη γυμναστική που διαψεύδονται. Παρακάτω θα μπόρεσεις να δώσεις απαντήσεις σε διάφορα ερωτήματα για τη γυμναστική, που μπορεί μέχρι σήμερα να μην τις ήξερες.

1. Με τους κοιλιακούς μπορείς να αποκτήσεις επίπεδη κοιλιά;

Η απάντηση είναι…όχι! Δυστυχώς το τοπικό αδυνάτισμα δεν είναι εφικτό. Με λίγα λόγια, αν έχεις περιττό λίπος στην κοιλιά δεν πρόκειται να δείς την επιθυμητή γράμμωση επειδή κάνεις κοιλιακούς. Κάνοντας κοιλιακούς, θα δυναμώσεις μεν τους μυς της κοιλιάς, δεν θα δείς όμως και την κοιλιά να «ξεφουσκώνει». Το «ξεφούσκωμα» της κοιλιάς επιτυγχάνεται σε συνδυασμό με μια διατροφή χαμηλότερη σε θερμίδες. Πρόσεξε τη διατροφή σου και δημιούργησε μια προπόνηση που θα συνδυάζει αερόβια άσκηση και ενδυναμωτικές ασκήσεις.

2. Οι γυναίκες που ασκούνται με βάρη, θα αποκτήσουν αντρικά μπράτσα;

Σπάνια μια γυναίκα ασκείται για να αποκτήσει σώμα αρσιβαρίστα. Στις πλείστες περιπτώσεις, μια γυναίκα επιθυμεί να περιορίσει το λίπος της περιοχής των μπράτσων και να αποκτήσει πιο δυνατούς και γραμμωμένους μυς. Για το λόγο αυτό, η γυναικείες ασκήσεις για τα μπράτσα πρέπει να γίνονται με λίγα κιλά και πολλές επαναλήψεις.

3. Όταν πηγαίνεις γυμναστήριο μπορείς να φάς ό,τι θέλεις την υπόλοιπη μέρα;

Δυστυχώς όχι. Το ζητούμενο είναι κατά τη διάρκεια της ημέρας να παίρνουμε λιγότερες θερμίδες από όσες χάνουμε. Όταν με την πρόφαση της γυμναστικής καταναλώνουμε περισσότερες θερμίδες από όσες «κάψαμε» είναι επόμενο πως θα βάλουμε βάρος, αντί να χάσουμε!

4. Αν δεν ιδρώσεις στη γυμναστική, σημαίνει δεν ασκείσαι αρκετά;

Το ίδρωμα είναι ο τρόπος με τον οποίο το σώμα σας χαμηλώνει τη θερμοκρασία του. Για να χάσεις κιλά δεν σημαίνει απαραίτητα πως πρέπει να ιδρώσεις στη γυμναστική. Είναι δυνατό να χάσεις πολλές θερμίδες χωρίς ιδρώτα. Δοκίμασε, λόγου χάρη, να κάνεις μια βόλτα με τα πόδια.

5. Το κολύμπι είναι εξαιρετικό για να χάσεις βάρος. Το κολύμπι είναι πολύ καλή άσκηση για τους πνεύμονες, για την ενδυνάμωση των μυών, ακόμη και για να χαλαρώσεις από την ένταση. Παρόλ’ αυτά, δεν θα σε βοηθήσει να χάσεις πολύ βάρος εκτός κι αν κολυμπάς για αρκετές ώρες τη μέρα. Επειδή το νερό «στηρίζει» το σώμα σου, δεν δουλεύεις όσο σκληρά θα δουλεύες αν –για παράδειγμα- έτρέχες. Επιπλέον, δεν είναι απίθανο (ίσως το έχεις προσέξει) να αισθανθείς λαιμαργία μόλις βγείς από το νερό. Αν το κολύμπι σε κάνει να φάς περισσότερο απ’ όσο τρώς συνήθως, τότε δεν είναι η άσκηση που θα σε βοηθήσει να χάσεις βάρος.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ