Γυναικείος οργασμός – Μύθοι και πραγματικότητα!

1331

Το θέμα “γυναικείος οργασμός” έχει απασχολήσει πάρα πολύ τους ερευνητές ανά την υφήλιο, ενώ έχουν γραφτεί άπειρες σελίδες στη διεθνή βιβλιογραφία. Δεν έχουν αποφευχθεί οι υπερβολές, ενώ δεν είναι λίγοι και οι αστικοί μύθοι που σχετίζονται με τον γυναικείο οργασμό!

Ξεκινώντας ας δούμε τι ακριβώς συμβαίνει και οι γυναίκες δεν μπορούν να βιώσουν τον οργασμό, την κατάσταση δηλαδή που ονομάζεται ανοργασμία.

Ανοργασμία

Ορισμός: Ανοργασμία είναι η ανικανότητα της γυναίκας να φτάσει στον οργασμό και πιστεύεται ότι συμβαίνει σε περίπου 10% των γυναικών. Η ανοργασμία μπορεί να είναι είτε πρωτογενής (η γυναίκα δεν μπόρεσε ποτέ να φτάσει σε οργασμό με οποιοδήποτε μέσο) ή δευτερογενής (υπήρξε εμπειρία οργασμού κατά το παρελθόν). Μπορεί επίσης να είναι καθολική (ο οργασμός δεν βιώνεται με οποιοδήποτε μέσο) ή περιπτωσιακή (ο οργασμός μπορεί να επιτευχθεί υπό ορισμένες σεξουαλικές καταστάσεις, αλλά όχι με άλλες. Για παράδειγμα, με χειροκίνητη διέγερση αλλά όχι με συνουσία).

Ορισμένοι μύθοι σχετικά με τον γυναικείο οργασμό

Υπάρχουν διάφοροι μύθοι σχετικά με τον οργασμό. Αυτοί οι μύθοι μπορεί μερικές φορές να προκαλέσουν προβλήματα για τις γυναίκες και τους συντρόφους τους.

1. Μύθος:
Ο οργασμός είναι πάντα μια… σεισμική εμπειρία! Υπάρχει πρόβλημα στην γυναίκα που δεν μπορεί να το βιώσει.

Πραγματικότητα:
Μερικές γυναίκες έχουν οργασμούς και δεν το γνωρίζουν. Μερικές γυναίκες δεν βιώνουν τον οργασμό κατά την έννοια του συμβατικού αισθήματος των μυών της πυελικής περιοχής. Παρόλα αυτά, φτάνουν σε κορύφωση της διέγερσης, μετά την οποία αισθάνονται πολύ χαλαρές και ικανοποιημένες, τα ίδια συναισθήματα, δηλαδή, που έχουν οι υπόλοιπες γυναίκες μετά τον οργασμό. Αντίθετα, οι γυναίκες που διεγείρονται αρκετά αλλά δεν βιώνουν οργασμό, μερικές φορές νιώθουν “νευρικές” ή αισθάνονται ακόμα και πόνο ή δυσφορία στην πύελο τους.

2. Μύθος:
Οι “φυσιολογικές” γυναίκες φτάνουν σε οργασμό μέσα από την επαφή

Πραγματικότητα:
Μόνο το 1/3 των γυναικών βιώνουν οργασμό τακτικά κατά τη διάρκεια της συνουσίας. Το άλλο 1/3  μπορεί να φτάσει σε οργασμό με τη συνουσία, αλλά χρειάζεται επιπλέον διέγερση. Το τελευταίο 1/3 δεν έχει ποτέ οργασμό κατά τη συνουσία, αλλά μπορεί να τα καταφέρει με χειρωνακτική ή στοματική διέγερση. Εργαστηριακές μελέτες στη δεκαετία του 1960 έδειξαν ότι ο οργασμός είναι πάντα οργασμός, ασχέτως από τον τρόπο με τον οποίο αποκτήθηκε. Ο τρόπος με τον οποίο μια γυναίκα φτάνει σε οργασμό δεν έχει τίποτα να κάνει με την ψυχική υγεία ή με τη συναισθηματική της ωριμότητα.

3. Μύθος:
Η αδυναμία να φτάσει μια γυναίκα στον οργασμό, ή η ανοργασμία σημαίνει ότι μια γυναίκα είναι “ψυχρή” ή ότι υπάρχει σοβαρό πρόβλημα στην ίδια ή τη σχέση της.

Πραγματικότητα:
Οι γυναίκες που ήταν σε θέση να έχουν οργασμούς κατά το παρελθόν αλλά δεν μπορούν πλέον να το πράξουν, μπορεί να πάσχουν από ένα ιατρικό πρόβλημα ή να παρουσιάζουν παρενέργεια από μια φαρμακευτική αγωγή.
Οι γυναίκες που δεν είχαν ποτέ οργασμό,  μπορεί να μην έμαθαν ποτέ τι είδος και τι διάρκεια διέγερσης χρειάζονται.

4. Μύθος:
Αν μια γυναίκα δεν μπορεί να φτάσει σε οργασμό, τότε ο σύντροφός της δεν είναι επιδέξιος εραστής.

Πραγματικότητα:
Αν και υπάρχουν πολλοί τρόποι με τους οποίους ένας σύντροφος μπορεί να βοηθήσει μια γυναίκα να βιώσει τον οργασμό, στην τελική, η γυναίκα είναι υπεύθυνη για τη δική της σεξουαλική ευχαρίστηση. Αυτό δεν σημαίνει ότι ο σύντροφός της δεν θα πρέπει να συμμετέχει. Η επικοινωνία μεταξύ των συντρόφων είναι πολύ σημαντική. Είναι στο χέρι της γυναίκας να ενημερώσει τον σύντροφό της για αυτά που της αρέσουν και ποια όχι στην ερωτική τους πράξη.

5. Μύθος:
Μια γυναίκα πρέπει να έχει οργασμό για να απολαύσει το σεξ. Ο μύθος αυτός φαίνεται να είναι πιο συχνός στους άνδρες παρά στις γυναίκες.

Πραγματικότητα
Πολλές γυναίκες απολαμβάνουν την εγγύτητα και τη σωματική οικειότητα του σεξ και είναι ικανοποιημένες, ακόμη και αν δεν φτάνουν ποτέ ή δεν φτάνουν πάντα στην κορύφωση

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ