Πως να προστατεύσεις το μαγιό σου

642

Το μαγιό, είναι ένα από τα αγαπημένα σου αντικείμενα το καλοκαίρι. Αφού έχεις βρει το τέλειο μαγιό για εσένα, έχεις ξοδέψει χρόνο και χρήματα για αυτό, Θα πρέπει να το φροντίζεις. Αν δεν είσαι σίγουρη για το πως να το προστατεύσεις, διάβασε παρακάτω εύκολα τιπς για την προστασία αυτού του ευαίσθητου υφάσματος.

Μην ξεχάσεις να το πλύνεις όταν γυρίσεις από την παραλία ή την πισίνα. Απλά ξέπλυνέ το με νερό βρύσης. Με αυτό το τρόπο θα ξεφορτωθείς από την άμμο, το θαλλασινό νερό, το χλώριο της πισίνας και το αντηλιακό.

Μην το πλένεις κάθε φορά με απορρυπαντικό. Αλλά εάν θέλεις πραγματικά να το πλύνεις, όχι μόνο με το νερό μπορείς να το βάλεις σε ένα νιπτήρα γεμάτο νερό και ρίξε ελάχιστο απορρυπαντικό. Άφησε το μαγιό εκεί μέσα και ξέπλυνε απαλά με νερό της βρύσης και πάλι.

Μην το πιέζεις. Μην το περιστρέφεις και το πιέζεις πολύ, απλά πάτησε το ύφασμα απαλά ανάμεσα στα χέρια σου, ή στέγνώσε το προσεκτικά με μια πετσέτα.

Μην το στεγνώνεις κατευθείαν στον ήλιο. Ο ήλιος βλάπτει τα ρούχα μας και κάνει ζημιά στο ύφασμα. Θα πρέπει να βάζεις το μαγιό σου να στεγνώσει σε σκιερό σημείο.

Πώς να απαλλαγείτε από τους λεκέδες. Μερικές φορές μπορεί το μαγιό σου να λερωθεί από το αντηλιακό. Αν ναι ρίξε λίγο σόδα πάνω στο λεκέ και άφησε το μαγιό για μια-δυο ώρες και στη συνέχεια να το πλύνεις.

Χρησιμοποιήστε το πλυντήριο μετά τις διακοπές. Πλύνε το μαγιό σου στο πλυντήριο όχι παραπάνω από μία ή δύο φορές το χρόνο, γιατί θα κάνεις ζημιά στο ύφασμα και θα ξεθωριάσουν τα χρώματα.  Να είσαι προσεκτική και να φροντίζεις  το αγαπημένο σου μαγιό.

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ