5 σημάδια που μαρτυρούν πως σε κάνει ότι θέλει

658

Η χειραγώγηση σε μια σχέση είναι μια πολύ συχνή κατάσταση που δυστυχώς δύσκολα εντοπίζεις έγκαιρα. Το χειρότερο απ’ όλα είναι ότι συνήθως δεν καταλαβαίνεις καν ότι σε χειραγωγεί. Οι χειριστικοί άνθρωποι αλλοιώνουν τις σκέψεις σου, επηρεάζουν τις ενέργειές σου και τελικά καταφέρνουν να σε κάνουν να νομίζεις ότι θέλεις το ίδιο μ’ αυτούς.

Αυτά είναι τα πέντε πιο κοινά σημάδια που δείχνουν ότι προσπαθεί να σε κάνει υποχείριο του.

  1. Σε κάνει να νιώθεις ένοχη για τα πάντα

Η χειραγώγηση ξεκινά πάντα με ενοχή. Αν καταφέρει να σε κάνει να νιώσεις ενοχή για τις πράξεις σου, ακόμη κι αν δεν έχεις κάνει κάτι λάθος, τότε είναι σίγουρος ότι θα είσαι πιο πρόθυμη να κάνεις ότι σου λέει. Επίσης, θα προσπαθήσει σε κάθε του φράση να δείξει ότι είναι καλύτερος στο να “αγαπάει” κι έτσι θα καταφέρει να ρίξει τις άμυνές σου κάνοντάς σε να προσπαθείς να τον “αγαπήσεις” όσο κι αυτός.

2. Θα φορτώσει τις ανασφάλειες του πάνω σου

Οι χειριστικοί άνθρωποι έχουν την τάση να τονίζουν τις ανασφάλειες τους και να σε οδηγούν να κάνεις πίσω σε θέματα, απλά και μόνο για να νιώσουν ασφάλεια. Σίγουρα, πρέπει να σέβεσαι τις ανασφάλειες του άλλου, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι θα αλλάξεις την κοσμοθεωρία σου.

Μια κλασική φράση που χρησιμοποιείται είναι “Συγγνώμη που συμπεριφέρθηκα έτσι, αλλά φοβήθηκα μην σε χάσω”. Αυτό αποτελεί απλά και μόνο μια δικαιολογία και ένας τρόπος να αποφύγει να παραδεχθεί τα δικά του λάθη.

3. Σε κάνει να αμφισβητείς τον εαυτό σου

Εκτός από τις δικές του ανασφάλειες, έχει μάθει να παίζει και με τις δικές σου. Τονίζει πάντα τα λάθη που κάνεις και φροντίζει να σου δείχνει ότι αυτός θα έκανε τα πάντα καλύτερα. Σε κάνει να νιώθεις κατώτερη και ανασφαλής. Έτσι, μετά από λίγο, κάθε φορά που θα θέλεις να κάνεις κάτι, το πρώτο πράγμα που θα κάνεις είναι να τρέχεις να τον συμβουλευτείς. Θα χρειάζεσαι την επιβεβαίωση του.

4. Σε καθιστά υπεύθυνη για τα συναισθήματα του

Έχει τον τρόπο να σε κάνει πάντα να νιώθεις υπεύθυνη για ότι αισθάνεται. Αν είναι στεναχωρημένος, τότε φταις εσύ γι’ αυτό και θα πρέπει να κάνεις κάτι για να σταματήσει να στεναχωριέται. Αν νευριάσει, πάλι φταις εσύ που δεν τον ηρεμείς. Έτσι, καταλήγεις να λειτουργείς πάντα με γνώμονα τα δικά του συναισθήματα

5. Σε κάνει να πιστεύεις ότι θέλεις αυτό που θέλει

Όταν ξεκινάει μια σχέση και οι δυο έχουν τις απαιτήσεις τους και θέτουν τις κόκκινες γραμμές τους. Όσο η σχέση εξελίσσεται και οι δυο ζωές αναμιγνύονται, τότε γίνονται συμβιμβασμοί. Αυτό είναι φυσιολογικό. Αυτό που ΔΕΝ είναι φυσιολογικό είναι να αφήσεις κατά μέρος τα θέλω σου και να υπηρετείς τα δικά του. Αν διαπιστώσεις ότι τα θέλω του συντρόφου σου ικανοποιούνται πολύ συχνότερα από τα δικά σου, μάλλον είναι ώρα να αποχωρήσεις…

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ