Μια ζωή με ελπίδα είναι μια ζωή… άξια να τη ζεις!

881

Δεν έχει σημασία με τι παλεύετε στη ζωή σας, είτε πρόκειται για μια δύσκολη σχέση, μια επώδυνη διάγνωση, ή απλά μια γενική απογοήτευση από την κατάσταση της ζωής σας, επιτρέψτε στην ελπίδα να φωτίσει τη ζωής σας.

Αυτό μπορεί να φαίνεται εύκολο στα λόγια και δύσκολο στην πράξη, αλλά εδώ είναι 5 λόγοι που μπορεί (και πρέπει) να σας κάνουν να αισθάνεστε ελπίδα στη ζωή σας κάθε μέρα.

1. Υπάρχει ελπίδα… αλλιώς δεν θα το σκεφτόσασταν καν!

Ακόμα και ο πιο απαισιόδοξος άνθρωπος έχει ένα μικρό βλαστάρι ελπίδας μέσα του, αλλιώς δεν θα συνέχιζε… Το κλειδί είναι να αναγνωρίζει τη φυσική ύπαρξη της ελπίδας και να μην αντιστέκεται στην ιδέα αυτή. Μάλιστα, δίνοντας στην ελπίδα την ευκαιρία να αναπτυχθεί και να ευδοκιμήσει μέσα σας, επιλέγει ουσιαστικά να πάει προς την φωτεινή πλευρά του φάσματος του ανθρώπινου συναισθήματος.

Αυτό προκαλεί ένα ανοδικό σπιράλ συναισθημάτων και σκέψεων. Με την πάροδο του χρόνου, αυτή η διαφορετική δυναμική μπορεί να αλλάξει ολόκληρο το υπόλοιπο της ζωής σας!

2. Η ελπίδα εμπνέει τη δράση προς τα εμπρός αντί τη στασιμότητα

Χωρίς ελπίδα, θα δεχθείτε περιορισμούς (οι οποίοι μπορεί στην πραγματικότητα να είναι λανθασμένοι) και να σας κάνουν να υποφέρετε περισσότερο. Αντίθετα, επιτρέποντας στον εαυτό σας να ελπίζει ότι μπορεί να σηκωθεί σε μια υψηλότερη και καλύτερη θέση (ακόμα και αν δεν μπορεί να διορθώσει ό,τι είναι λάθος), θα βρεθείτε να κάνετε βήματα προς τα εμπρός, αντί να παραμένετε αδύναμος και στάσιμος στο σκοτάδι του πόνου.

3. Η ελπίδα δεν κοστίζει τίποτα!   

Συχνά φοβόμαστε να πιστέψουμε ότι τα πράγματα μπορεί να βελτιωθούν επειδή φαίνεται λογικά και «έξυπνο» να αμφιβάλλουμε. Στη χειρότερη περίπτωση, θα περάσετε όλη τη ζωή σας πιστεύοντας σε μια φωτεινότερη ημέρα. Στο τέλος, θα προτιμούσατε να είχατε περάσει ολόκληρη τη ζωή σας πιστεύοντας ότι είχατε τον έλεγχο της ύπαρξής σας και ακολουθήσατε τις προκλήσεις της ζωής ή θα προτιμούσατε να είχατε περάσει ολόκληρη τη ζωή σας σε ένα ασπρόμαυρο φόντο;

4. Η ελπίδα είναι μεταδοτική!

Ο πιο ισχυρός τρόπος για να αλλάξετε τον κόσμο γύρω σας είναι να αλλάξετε τον εαυτό σας. Είμαστε όλοι “δάσκαλοι”, χωρίς να το επιδιώκουμε, δεδομένου ότι η στάση μας στέλνει ένα μήνυμα σε όλους όσοι αλληλεπιδρούν με εμάς. Είτε εμπνέει ή αποθαρρύνει, προσθέτει φως ή φέρνει το σκοτάδι.

5. Η ελπίδα βοηθάει στην ανακάλυψη μιας βαθύτερης αλήθειας

Υπάρχουν καταστάσεις που εμπεριέχουν πολύ δύσκολες συνθήκες και σίγουρο πόνο. Επιτρέψτε στον εαυτό σας να έχει ελπίδα και δοκιμάστε αδυσώπητα όλους τους περιορισμούς που επιβάλλονται από τις δυσάρεστες καταστάσεις. Θα δείτε ότι υπάρχουν μηνύματα που μπορούν να βοηθήσουν την ψυχή μας να αναπτυχθεί με τρόπους που δεν είναι δυνατόν να μάθουμε, αν δεν υποφέραμε. Η ελπίδα μπορεί να μετατραπεί σε ένα άσυλο! Προφανώς, η ελπίδα από μόνη της δεν μπορεί να θεραπεύσει καταστάσεις και να λύσει προβλήματα, αλλά είναι ένας τρόπος για να παραμείνουμε ισχυροί, άσχετα με το τι περνάμε, πιστεύοντας ότι μπορείτε να βγει κάτι θετικό από τους αγώνες μας.

Μια ζωή με ελπίδα είναι μια ζωή… άξια να τη ζεις!

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ