Τελικά, οι άντρες είναι πιο συναισθηματικοί από τις γυναίκες!

741

Οι γυναίκες είναι περισσότερο συναισθηματικές από τους άντρες; Μάλλον όχι!

Ο μύθος καταρρίπτεται!!!

Μια μελέτη που δημοσιεύτηκε πρόσφατα διαπιστώνει ότι οι περισσότεροι άντρες προτιμούν να πάθουν ηλεκτροπληξία, παρά να μείνουν μόνοι με τις σκέψεις τους!

Η μελέτη έγινε ως εξής: Πρώτον, άντρες και γυναίκες κλήθηκαν να καθίσουν σε ένα δωμάτιο μόνοι και να μη σκέφτονται τίποτα – γνωστό και ως διαλογισμός- γεγονός που οδήγησε τους περισσότερους να κάνουν αρνητικές σκέψεις.

Στη συνέχεια, τους δόθηκαν οι ίδιες οδηγίες, αλλά με την προστιθέμενη δυνατότητα χορήγησης ένα μικρού ηλεκτροσόκ στον εαυτό τους, πιθανώς ως ένα τρόπο να αποσπάσουν την προσοχή τους.

Μόνο το 25% των γυναικών επέλεξαν να αυτο-χορηγήσουν ένα ηλεκτροσόκ, ενώ αυτό το ποσοστό στους άντρες έφτασε το… 66%.

Ένας άντρας μάλιστα, “σόκαρε” τον εαυτό του 190 φορές!!!

Με άλλα λόγια, οι περισσότεροι άντρες προφανώς προτιμούν να βιώσουν τον φυσικό πόνο από το να μείνουν μόνοι με τις σκέψεις τους.

Είναι αδύνατο για οποιαδήποτε μελέτη να αποδείξει κάτι συγκεκριμένο για κάτι τόσο νεφελώδες, όπως οι ρόλοι των φύλων. Οι μελέτες όμως, μπορούν να αποτελέσουν χρήσιμα σημεία εκκίνησης για τη συζήτηση περί στερεοτύπων. Μερικές από αυτές τις μελέτες αντικρούουν τα στερεότυπα των φύλων και κάποιες άλλες τα επιβεβαιώνουν.

Σε μια μελέτη, δύο ομάδες εθελοντών – μισοί άντρες, μισοί γυναίκες – παρακολούθησαν επιλεγμένα βίντεο με ποικίλο περιεχόμενο, ενώ ταυτόχρονα λαμβάνονταν από τους ερευνητές όλες οι συναισθηματικές αλλαγές τους, μέσω ηλεκτροδίων που είχαν τοποθετηθεί σε όλο τους το σώμα.

Οι άντρες παρουσίασαν ισχυρότερες συναισθηματικές αντιδράσεις από τις γυναίκες σε όλες τις κατηγορίες των βίντεο και αντέδρασαν δύο φορές πιο έντονα σε “συγκινητικά” βίντεο.

Την ίδια στιγμή, οι άντρες σε αυτή τη μελέτη ανέφεραν ότι αισθάνονταν λιγότερο συναισθηματικοί από ό,τι στην πραγματικότητα ένοιωθαν (με βάση τις μετρήσεις που γίνονταν, μέσω των ηλεκτροδίων). Σε μια άλλη μελέτη από τους ίδιους ερευνητές, το 67% των αντρών δήλωσαν ότι ήταν περισσότερο συναισθηματικοί από ό,τι άφησαν να φανεί.

Το γεγονός ότι οι άντρες ανέφεραν μια ασθενέστερη συναισθηματική ανταπόκριση από ό,τι είχαν στην πραγματικότητα, φαίνεται να υποδηλώνει ότι οι άντρες, κατά κάποιο τρόπο, αγνοούν τα δικά τους συναισθήματα.

Από την άλλη πλευρά, η πλειοψηφία των αντρών δήλωσαν ότι βιώνουν περισσότερο συναίσθημα από ό,τι δείχνουν δημόσια, γεγονός που υποδηλώνει, τουλάχιστον σε κάποιο βαθμό, την επίγνωση των συναισθηματικών τους καταστάσεων.

Ίσως το μεγαλύτερο μάθημα εδώ είναι ότι ένα από τα μεγαλύτερα στερεότυπα σχετικά με τα δυο φύλα, είναι λάθος!

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ