Καλοκαίρι στην πόλη: 5 πράγματα που μπορείς να κάνεις ακόμη κι αν δεν έχεις πάει διακοπές

530

Το Καλοκαίρι είναι εδώ και οι διακοπές αργούν ακόμη. Μετράς αντίστροφα και η Αθήνα μοιάζει καλοκαιρινός εφιάλτης. Κι όμως, το καλοκαίρι στην Αθήνα- μέχρι να φύγεις διακοπές δηλαδή- μπορεί να γίνει πιο εναλλακτικό, πιο δροσερό, πιο καλοκαιρινό, πιο ευχάριστο, πιο χαλαρό. Κάπως έτσι, αποφασίσαμε να δοκιμάσουμε- και να σου προτείνουμε- 5 πράγματα που μπορείς να κάνεις στην πόλη το καλοκαίρι και να τη δεις με άλλο μάτι και γιατί όχι, να την απολαύσεις.

Έτοιμη; Φύγαμε…

Η «πράσινη» βόλτα στον Εθνικό Κήπο

Είναι τα συντριβάνια, τα λουλούδια, τα καταπράσινα και σκεπαστά από φυλλώματα δένδρων δρομάκια, οι πέργκολες, οι μικρές λίμνες αλλά και τα μικρά events που κάθε τόσο διοργανώνονται και τον καθιστούν ανάσα δροσιάς. Ο Εθνικός Κήπος- ο εξωτικός κήπος που κάποτε ονειρεύτηκε η Βασίλισσα Αμαλία – είναι η απόδραση που χρειάζεσαι από τους αγχωτικούς ρυθμούς της καθημερινότητας στην πόλη – στο κέντρο της πόλης.

Αφού βάλαμε το αντηλιακό μας, συνεχίσαμε τη βόλτα μας. Από τη στιγμή που θα περάσεις την είσοδο με τους τεράστιους φοίνικες και τα δύο μεγάλα λιοντάρια, ο χρόνος σταματά. Είναι οι αναμνήσεις που είχες ως παιδί-αν έμενες στην Αθήνα- όταν πήγαινες βόλτα με τους γονείς σου, είναι το ραντεβού στο γραφικό καφέ που λειτουργούσε κάποτε και ένα πέρασμα, έστω πέντε λεπτά, αρκούν για να πάρεις την ανάσα που χρειάζεσαι.

Παγωτό στο χέρι και φύγαμε για downtown

Αν το καλοκαίρι είχε γεύση, τότε, το δικό μου θα έφερνε κάτι από παγωτό και πολύχρωμη τρούφα. Σε χωνάκι, ξυλάκι ή κυπελάκι- οκ προτιμώ ξεκάθαρα το χωνάκι- το παγωτό είναι μέσα σχεδόν σε κάθε καλοκαιρινή μου ανάμνηση. Στις βόλτες στη Μάνη το απογευματάκι με τα ξαδέρφια μου, στα σοκάκια του Ναυπλίου, στην πλατεία του χωριού μου στην Καρδίτσα αργά το βράδυ, ακόμη και στο πολύβουο κέντρο της πόλης. Χωρίς ενοχές.

Το παγωτό είναι ιδέα, είναι γεύση, είναι δροσιά. Είναι αυτό που θα σε κάνει να δεις ακόμη και το κέντρο της πόλης με άλλη ματιά, πιο καλοκαιρινή, πιο δροσερή, πιο χαλαρή. Η συμβουλή μου; Πάρε ένα παγωτό στο χέρι και ξεκίνα για μέρη που θα κάνεις εσύ καλοκαιρινά. Εξάλλου, όλα είναι θέμα οπτικής (και γεύσης).

Αναφιώτικα: Η πιο καλοκαιρινή περιοχή του κέντρου της πόλης ή αλλιώς η Χώρα της Αθήνας

Ασβεστωμένα λευκά τειχάκια, σκαλιά, ανθισμένες βουκαμβίλες, γιασεμί, νυχτολούλουδο, πολύχρωμες γλάστρες και ο συνδυασμός του μπλε- λευκού στα παραθυρόφυλλα και τις πόρτες των σπιτιών. Τα Αναφιώτικα είναι η Χώρα της Αθήνας, το νησί του κέντρου, η γειτονιά που μπορείς – και πρέπει να επισκεφτείς αν δεν το έχεις κάνει ήδη- μέσα στο καλοκαίρι.

Η πισίνα που θα σε κάνει να νιώσεις πως είσαι σε διακοπές

Το τίμιο κλείσιμο μιας καλοκαιρινής βραδιάς στην πόλη:Τα θερινά σινεμά

ΠΗΓΗ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ