6 αιτίες που οι μαμάδες χάνουν την ερωτική τους διάθεση

600

Όλες όσες έχουμε γεννήσει, το ξέρουμε καλά: Μετά τη γέννα, το σεξ δεν ανήκει στις βασικές μας προτεραιότητες.

Και αυτό μπορεί να κρατήσει για αρκετό καιρό ή ακόμα και για χρόνια. Τι μας κάνει να χάνουμε την ερωτική μας διάθεση και γιατί οι σχέσεις με τον σύντροφό μας αλλάζουν εντελώς;

Αυτοί είναι 6 λόγοι που κάνουν τις μαμάδες να χάνουν την ερωτική τους διάθεση:

1. Έλλειψη ύπνου

Ο πιο σημαντικός και συχνός λόγος για τον οποίο οι νέες μητέρες δεν αποζητούν το σεξ μετά τη γέννα είναι η έλλειψη ύπνου. Σχεδόν το 50% των γυναικών πιστεύει ότι ο ανεπαρκής ύπνος οδηγεί σε μειωμένη σεξουαλική επιθυμία και διέγερση.

Σε μια πρόσφατη μελέτη διαπιστώθηκε ότι για κάθε επιπλέον ώρα ύπνου, η πιθανότητα να κάνει σεξ μία νέα μητέρα αυξάνεται κατά 14%! Βρέθηκε επίσης ότι οι γυναίκες με μεγαλύτερη διάρκεια ύπνου ανέφεραν μεγαλύτερη σεξουαλική επιθυμία.

2. Εξουθένωση

Μια νέα μαμά είναι σωματικά και συναισθηματικά εξουθενωμένη. Μπορεί να έχει χαμηλό σίδηρο, άστατο ύπνο, και αν έχει και άλλα παιδιά κατά πάσα πιθανότητα τα κυνηγά όλη την ημέρα και παράλληλα ανταποκρίνεται και στις υποχρεώσεις της νοικοκυράς, συζύγου, φίλης, κλπ. Η εξάντληση είναι μεγάλη.

Κάποιοι προτείνουν “κοιμήσου όταν κοιμάται το μωρό!”, αλλά αυτό δυστυχώς δεν λειτουργεί πάντα. Μόλις μια μαμά κοιμίσει το μωρό και αισθανθεί ότι έχει ένα μικρό «παράθυρο ελευθερίας», συχνά καταλήγει να θέτει τον εαυτό της και τις ανάγκες της τελευταίες, και τη λίστα υποχρεώσεων σε πρώτη προτεραιότητα.

3. Έλλειψη προσωπικού χώρου

Με το μωρό να είναι όλη τη μέρα προσκολλημένο και εξαρτώμενο από τη μητέρα, είναι λογικό εκείνη να θέλει λίγη ηρεμία για την ίδια. Ο προσωπικός χώρος είναι ένα τεράστιο θέμα για τις μητέρες. Αισθάνονται ότι ο καθένας θέλει ένα κομμάτι του σώματός τους. Δεν είναι περίεργο που τα ποσοστά της επιλόχειας κατάθλιψης είναι υψηλά.

Τα μωρά προσκολλώνται στις μητέρες τους, μια φυσιολογική και υγιής συμπεριφορά, αλλά πολλές φορές η μητέρα οδηγείται σε συναισθηματική υπερφόρτιση. Εάν αντιληφθείτε πως η νέα μαμά υποφέρει από επιλόχεια κατάθλιψη, ή είστε εσείς σε αυτή τη θέση, μη διστάσετε να ζητήσετε επαγγελματική βοήθεια και συμβουλές.

4. Τραυματική εμπειρία κατά τη διάρκεια της γέννας

Μερικές γυναίκες βιώνουν τραυματικές γεννήσεις και ως εκ τούτου, δεν επιθυμούν το σεξ. Επίσης, πολλές γυναίκες μπορεί να μην θέλουν σεξ, επειδή μπορεί να έχουν “δυσπαρευνία” (πόνο κατά τη συνουσία). Σε αυτήν την περίπτωση, είναι σημαντικό να ζητήσουν βοήθεια ώστε να επεξεργαστούν και να ξεπεράσουν το τραύμα τους.

5. Θηλασμός

Τι σχέση έχει ο θηλασμός με το σεξ; Μετά τη γέννηση ενός μωρού όλα είναι προσανατολισμένα στην επιβίωσή του! Οι ορμόνες ευνοούν την γαλακτοφορία αλλά και την αποφυγή μιας πρόωρης εγκυμοσύνης. Ωστόσο, όσο θαυμάσια και αν ακούγονται αυτά, οι ορμόνες αυτές δεν ενισχύουν την λίμπιντο! Έτσι, υπάρχει μια απόλυτη βιολογική δικαίωση για την μειωμένη λίμπιντο της μαμάς, χώρια που μπορεί επίσης να βιώνει κολπική ξηρότητα, που κάνει το σεξ δυσάρεστο και επώδυνο.

6. Βάρος, κιλά, χαμηλή αυτοπεποίθηση

Μετά από τη γέννα, η νέα μητέρα συνήθως έχει βάλει βάρος, το σώμα της έχει αλλάξει και έχει χαμηλή αυτοεκτίμηση.

Η όμορφη στρογγυλή κοιλιά που όλοι έβρισκαν αξιολάτρευτη έχει μετατραπεί σε κάτι που η ίδια βλέπει ως χοντρό, άκομψο και «​​ζελέ» και δυσκολεύεται να κατανοήσει πώς θα μπορούσε αυτό να μετατραπεί σε κάτι προκλητικό, όμορφο και… sexy. Αν και τα πάντα είναι θέμα καλής ψυχολογίας και σχέσης με τον σύντροφό μας!

ΠΗΓΗ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ