Τι δείχνει το μαύρο χρώμα στα ρούχα για την προσωπικότητά σου;

516

Φοράς κι εσύ κυρίως μαύρα ρούχα; Ακόμα και το καλοκαίρι προτιμάς το μαύρο από οποιοδήποτε άλλο χρώμα; Ξέρεις, όμως, τον λόγο;
Μπορεί το μαύρο να έχει συνδεθεί με άσχημες καταστάσεις, όμως μία έρευνα επιβεβαιώνει ότι είναι τελικά θετικό χρώμα. Γιατί; Το μαύρο χρώμα στα ρούχα σε κάνει να έχεις περισσότερη αυτοπεποίθηση για τον εαυτό σου.

Το μαύρο σου δημιουργεί ασφάλεια

Κι όμως, το μαύρο είναι ένα θετικό χρώμα, επειδή δημιουργεί θετικά συναισθήματα στους ανθρώπους που το φορούν. Αυτή είναι η επιβεβαίωση μιας μελέτης που πραγματοποιήθηκε από τη βρετανική εταιρεία Buy T-Shirts Online, στην οποία ρωτήθηκαν 1.000 άνθρωποι σχετικά με την αντίληψη των χρωμάτων. Τα αποτελέσματα έδειξαν ότι το μαύρο κάνει τους ανθρώπους που το φορούν να νιώθουν πιο ασφαλείς από μόνοι τους.

Νιώθεις άνετη και σέξι

Αυτοί που χρησιμοποιούν αυτό το χρώμα πιο συχνά, αυξάνουν την αυτοεκτίμησή τους τακτικά. Περισσότεροι από τους μισούς ερωτηθέντες της έρευνας (48% των γυναικών και 64% των ανδρών) δήλωσαν ότι το μαύρο ήταν ένα χρώμα που συνδέεται με την εμπιστοσύνη. Και δεν είναι λάθος, επειδή οι γυναίκες λένε ότι βρήκαν έναν άντρα πιο ελκυστικό όταν φορούσε μαύρο. Αυτό πρέπει να είναι αλήθεια, διότι άλλη έρευνα επιβεβαιώνει ότι η αυτοπεποίθηση είναι κάτι σέξι.

Είναι η καλύτερη επιλογή για συνέντευξη για δουλειά
Τα αποτελέσματα αυτής της έρευνας μπορούν να είναι πολύ χρήσιμα για αυτούς που ψάχνουν εργασία, στο βαθμό που λένε ότι αν κάποιος πρέπει να αισθάνεται σίγουρος για μια συγκεκριμένη κατάσταση (για παράδειγμα, κατά τη διάρκεια μιας συνέντευξης εργασίας), θα αυξήσεις τις πιθανότητές του να το κάνει, αν φορέσει μαύρα ρούχα. Επιπλέον, το μαύρο είναι μια «θεραπεία» για εκείνες τις ημέρες, όταν αισθάνεσαι λίγο στεναχωρημένοι, ενισχύοντας την αυτοεκτίμηση και τη διάθεσή σου.

Πηγή αυτοεκτίμησης
Οι απαντήσεις τόσο των ανδρών, όσο και των γυναικών επιβεβαίωσαν αυτό που έχουν δείξει κι άλλες μελέτες σχετικά με την ψυχολογία των χρωμάτων. Αυτό που είναι σημαντικό να σημειωθεί είναι ότι το καλύτερο είδος αυτοεκτίμησης δίνεται από την αυτοπεποίθηση, όταν εκτιμάμε τις ικανότητές μας και ελέγχουμε τις ατέλειές μας. Εκεί, τίποτα δεν μπορεί να σε σταματήσει!

ΠΗΓΗ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ