Τα πράγματα που πρέπει να διδάξετε στην κόρη σας

494

Ο κόσμος και η κοινωνία εξελίσσονται και τα παραδείγματα αλλάζουν. Αυτό δημιουργεί προκλήσεις για τις μητέρες. Υπάρχει μια σειρά πραγμάτων που πρέπει να διδάξετε τις κόρες σας. «Φυτέψτε» αυτές τις αξίες, τους στόχους και τις αρχές στο μυαλό των μικρών κοριτσιών.

Είναι αδύνατο να είσαι η καλύτερη μητέρα στον κόσμο, αλλά σίγουρα μπορείς να είσαι η καλύτερη μητέρα για τις κόρες σου. Φυσικά θα κάνετε λάθη και θα μάθετε πράγματα με σκληρό τρόπο. Με το πέρασμα του χρόνου, θα ξέρετε αν τα έχετε πάει καλά όταν βλέπετε τις κόρες σας να είναι συναισθηματικά ισχυρές και ανεξάρτητες.

Διδάξτε την κόρη σας να απολαμβάνουν την αγάπη, χωρίς περιορισμούς και χωρίς προκατάληψη. Η κόρη σας μπορεί να μάθει να έχει πλήρη επίγνωση των συναισθημάτων της και να ενεργεί ανάλογα.

Ένα καλό πράγμα για να διδάξουμε είναι ότι υπάρχουν μερικές φορές διαφωνίες, αλλά η συνάντηση των ψυχών δημιουργεί φως. Θα πρέπει επίσης να μάθει και να παραμείνει μακριά από τους τοξικούς ανθρώπους. Μπορεί να απολαμβάνει την εφήμερη φύση κάποιων σχέσεων και την αδράνεια των πραγματικών σχέσεων.

Διδάξτε την κόρη σας να είναι ο καλύτερος φίλος της. Χωρίς αυτο-εκτίμηση, δεν υπάρχει τίποτα, πόσω μάλλον η συναισθηματική νοημοσύνη. Πρέπει να γνωρίζει τον εαυτό της και να αγαπά τον εαυτό της και να κάνει το ίδιο με το περιβάλλον της. Θα πρέπει να γνωρίζει πώς να θέτει όρια, ανεξάρτητα από το πόσο δαπανηρό, και να το αναλαμβάνει ως πρόκληση να τα διατηρήσει με την πάροδο του χρόνου.

Αλλά πάνω απ ‘όλα, οι μητέρες, υπάρχει κάτι που πρέπει να διδάξετε στις κόρες σας: από πολύ μικρή ηλικία πρέπει να μάθουν να μην εξιδανικεύουν κανέναν, ούτε οικογένεια ούτε φίλους. Ούτε τους γονείς της. Μπορεί να καταλάβει ότι είμαστε όλοι άνθρωποι, γεμάτοι αποχρώσεις. Και είναι έτσι.

ΠΗΓΗ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ