3 tips για να μην «λιώσει» το μακιγιάζ σου στην ζέστη

689

Το καλοκαιράκι είναι η αγαπημένη μας εποχή! Ο ήλιος λάμπει, η θερμοκρασία ανεβαίνει, τα ρούχα λιγοστεύουν και τα χρώματα στο μακιγιάζ γίνονται πιο φωτεινά. Μιας που το έφερε όμως η κουβέντα… Το καλοκαιράκι μπορεί να είναι λατρεμένο και το μπρονζέ χρώμα που παίρνουμε να μας ξετρελαίνει όμως, το μακιγιάζ δεν τα πάει καλά με τη ζέστη. Το μεικάπ «λιώνει», το ρουζ «μεταναστεύει», η μάσκαρα «τρέχει»… Γενικά υπάρχουν θέματα όμως, είμαστε εδώ για να τα αντιμετωπίσουμε. Έχουμε 3 pro tips που θα σε βοηθήσουν να προστατέψεις το μακιγιάζ σου από τη ζέστη και να το διατηρήσεις αναλλοίωτο όλη την ημέρα, ακόμη και αν έξω έχει 40 βαθμούς (λέμε τώρα). Λοιπόν…

#1 Ψέκασε με setting spray πριν, κατά τη διάρκεια και μετά
Ναι, τα setting sprays προορίζονται για το τέλος του μακιγιάζ όμως θα ανακαλύψεις πως κάνουν θαύματα αν τα φορέσεις από την αρχή. Τι εννοούμε; Ψέκασε λίγο σε στεγνό δέρμα πριν βάλεις τη βάση σου. Ψέκασε λίγο κατά τη διάρκεια του μακιγιάζ (αφού τελειώσεις τα μάτια σου) και ψέκασε λίγο ακόμα στο τέλος. Αν τα κάνεις όλα αυτά θα μας ευγνωμονείς!

#2 Κάνε layering
Το layering και το καλοκαίρι δεν πάνε συνήθως μαζί αλλά άκουσέ μας. Όταν συνδυάζεις τις πουδρένιες υφές με τις κρεμώδεις εξασφαλίζεις σταθερό αποτέλεσμα και έτσι, αν κάνεις layering των ρουζ σου για παράδειγμα, περνώντας πρώτα ένα κρεμώδες και από πάνω ένα σε πούδρα, θα είσαι σίγουρη πως το ρουζ σου δεν θα εξαφανιστεί μόλις αρχίσεις να ζεσταίνεσαι.

#3 Μην βάλεις πολύ
Μην επιβαρύνεις το δέρμα σου και μην το καμουφλάρεις. Το καλοκαίρι τονίζονται οι φακίδες σου τα σπυράκια φαίνονται λιγότερο, το μαύρισμά σου γίνεται θεϊκό! Γιατί να φοράς τόσο πολύ μακιγιάζ; Φόρα ένα tinted αντηλιακό και δεν χρειάζεσαι κάτι άλλο. Έτσι σίγουρα δεν υπάρχει περίπτωση να «λιώσει» το μεικάπ σου!

ΠΗΓΗ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ