Θα μας ευγνωμονείς μόλις διαβάσεις πώς μπορείς να τρως το βράδυ ό,τι θες και να αδυνατίζεις

592

Γυρνάς κουρασμένη και πεινασμένη από μία γεμάτη μέρα, το μόνο που δε θες είναι να ανοίξεις το ψυγείο και να πάρεις το γιαουρτάκι…. Το έχεις προσπαθήσει πολλές φορές αλλά δεν πετυχαίνει και ειδικά τώρα που οι θερμοκρασίες είναι χαμηλές 

Η ιστορία γνωστή σε όλες μας. Θα φας το γιαούρτι και μετά από λίγο θα αρχίσεις να τσιμπολογάς διάφορα υγιεινά και «μη» σνακ για συμπλήρωμα. Θες να μάθεις το σύνολο των θερμίδων; Άστο, ούτε να το σκέφτεσαι.

Σίγουρα πολλές παραπάνω από το να έτρωγες ένα τοστ ή μία ομελέτα.

Το ξέρουμε ότι προσπαθείς να κρατηθείς το βράδυ για να χάσεις αυτά τα 2-3 κιλάκια που σε ταλαιπωρούν τόσο καιρό. Μήπως ήρθε η ώρα να δοκιμάσεις κάτι διαφορετικό για βραδινό που και θα σε χορτάσει και θα σε βοηθήσει να χάσει βάρος;

Τι θα έλεγες λοιπόν για μία σαλάτα με κρουτόν ή 2-3 παξιμαδάκια μέσα και κρεμώδες τυρί με χαμηλά λιπαρά ή cottage cheese. Μία πιο μοντέρνα παραλλαγή του παραδοσιακού «ντάκου». Και αν η ώρα είναι δύσκολη για να κόψεις σαλάτα, μερικά ντοματίνια είναι η λύση. Υπάρχουν βέβαια και οι έτοιμες συσκευασμένες σαλάτες –από την παραγωγή γρήγορα στην κατανάλωση-.

Άλλη ιδέα για να αφήσεις κάτω το τηλέφωνο και να πειστείς πως δεν έχεις ανάγκη το «delivery»  της γειτονιάς….σε μία μέτρια αραβική ή τορτίγια. Βάλε τόνο, μαρούλι ή ο,τι λαχανικά έχεις και σου αρέσουν και 2 κουταλιές της σούπας γιαούρτι ανακατεμένο με 1 κουταλιά του γλυκού μουστάρδα. Το βραδινό σου είναι έτοιμο σε 2 λεπτά χωρίς κόπο.

Αν είσαι φαν της τονοσαλάτας, τότε ήρθε η ώρα να κάνεις τα μαγικά σου. Μπορείς να προθέσεις καλαμπόκι, λίγες  πένες ολικής άλεσης , ελιές και ό,τι άλλο θα δώσει γεύση  και άρωμα στο πιάτο σου. Φέτες γαλοπούλας ή κοτόπουλου μπορούν άνετα να αντικαταστήσουν τον τόνο στην σαλάτα σου. Όχι μία αλλά 3 φέτες μπορούν και να δώσουν γεύση στο δείπνο σου και να σε χορτάσουν καθώς η πρωτεΐνη σε βοηθάει να φθάσεις πιο γρήγορα στον κορεσμό.

Αν βαριέσαι τα ίδια και τα ίδια, τα σπιτικά hot dogs με ψωμάκι ολικής άλεσης και κοτόπουλο γαλοπούλας θα κάνει το βραδινό σού δείπνο ενδιαφέρον. (εδώ ξέρουμε πως χειροκρότησες).Μην ξεχάσεις να προσθέσεις σαλάτα ή άφθονα λαχανικά!

Με την ίδια λογική μπορείς να φτιάξεις σπιτικά burgers ή «homemade» wraps κοτόπουλου. Ποιος είπε ότι τα βραδινά γεύματα είναι βαρετά και άνοστα; Εμείς πάντως όχι.

Ακόμα, φέτες καπνιστού σολομού με βραστά λαχανικά ή χόρτα  αποτελεί επιλογή που θα καλύψει και όσες προτιμούν πιο «gourmet» γεύσεις. Με άφθονο λεμόνι και μία κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο, δίνουν άρωμα και γεύση στο γεύμα.

Τέλος , αν είσαι πιο κλασική και προτιμήσεις απλά ένα τοστ , για να μην μπεις στον πειρασμό να φας και δεύτερο, συνόδεψέ το με μια σαλάτα με βαλσάμικο και λάδι. Αν συνεχίσεις να πεινάς, ένα αβγό βραστό είναι η λύση πάντα για τις δύσκολές ώρες. Σε χορταίνει, αυξάνει τις καύσεις και έχει μόνο 70 θερμίδες, αν το φας ολόκληρο.

Αν προτιμήσεις το ασπράδι μόνο, υπολόγισε γύρω στις 10 θερμίδες

Αν όλα τα παραπάνω δε σε ικανοποιούν, τότε προσπάθησε να φας ό,τι έμεινε από το μεσημεριανό σου γεύμα  αλλά στη μισή ποσότητα, χωρίς περιττά συνοδευτικά. Ένα μέτριο μπιφτέκι μοσχαρίσιο ή γαλοπούλας με λίγες κουταλιές της σούπας άγριο/καστανό ρύζι και με λίγα χόρτα ή ψητά μανιτάρια  δεν είναι άσχημη επιλογή.

Αυτό που είναι σημαντικό και δεν διαπραγματευόμαστε αν θες να χάσεις βάρος, πρέπει το τελευταίο γεύμα σου να απέχει τουλάχιστον 2 ώρες από την ώρα του ύπνου. Αν από την άλλη θεωρείς πως να κόψεις τελείως το βραδινό είναι λύση για να αδυνατίσεις, μάθε ότι το βραδινό γεύμα είναι εξίσου απαραίτητο με τα υπόλοιπα. Είναι το τελευταίο γεύμα πριν τον ύπνο και θα ακολουθήσουν αρκετές ώρες νηστείας. Καλό, λοιπόν, είναι ένα ελαφρύ γεύμα για να μπορέσει ο οργανισμός μας να ανταπεξέλθει κατά την διάρκεια της νύχτας αποφεύγοντας τυχόν υπογλυκαιμίες.

Αν παρόλα αυτά ακόμα πεινάς, δοκίμασε μετά τα παραπάνω γεύματα να φτιάξεις ένα χαλαρωτικό ρόφημα, όπως χαμομήλι. Θα σε βοηθήσει να ηρεμήσεις, να κοιμηθείς πιο εύκολα και να νιώσεις πιο χορτάτη.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ