Λάθη που κάνουν 99% των γυναικών

1352

Η πραγματική αλλαγή που μπορείς να πραγματοποιήσεις είναι η αλλαγή μέσα σου. Όλα τα υπόλοιπα απλά θα ακολουθήσουν

Είναι κουραστικό αλλά κυρίως μάταιο να προσπαθείς να αλλάξεις αυτόν. Εξάλλου, πίστεψέ με, τα λάθη σου σας έφτασαν σ’ αυτό το σημείο.

Όταν ένας άνδρας έχει αποξενωθεί κάπου εκεί είναι και το τέλος του άνδρα. Αντί για άνδρα απέκτησες έναν γάτο ο οποίος συμφωνεί με τα πάντα αρκεί να αποφύγει τη γκρίνια, συνεχίζει να ζει παράλληλα και κρυφά από σένα, ναι μαζί σου, γιατί ως γνωστόν οι γάτες επιστρέφουν στα σημεία που τα ταΐζουν.

  1. Όλες οι προσπάθειές σου να συζητήσετε είχαν το αποτέλεσμα να ονομαστούν γκρίνια για το πως θα έπρεπε να συμπεριφέρεται. Αυτό επειδή αντί να συζητάς πραγματικά αναλαμβάνεις και μονολογείς με φράσεις περί ηθικού διδάγματος. Η αλήθεια είναι πως έτσι μονάχα τον εαυτό σου τοποθετείς υπεράνω. Τι είδος πρωτοβουλίες του περιμένεις μετά από αυτό; Δυο είναι οι αντιδράσεις του άνδρα: Είτε συμβιβάζεται και κλείνεται μέσα του. Είτε μεταμορφώνεται σε θηρίο για να κάνει αντίσταση.
  2. Οι ακραίες αντιδράσεις σου. Η συνήθειά σου να τα βλέπεις ή μαύρα ή άσπρα. Εδώ δυο είναι η κατευθύνσεις. Εάν είσαι αυτή που φροντίζει και κάνει τα πάντα για να εξυπηρετήσει, τακτοποιώντας όλα και όλους τότε είναι που μεταμορφώνεσαι στη μαμά… Φαινομενικό αλλά ναι. Χάνεις την αξία σου απέναντι στον άνδρα. Το άλλο άκρο είναι η αποφασιστικότητά σου, η αυστηρότητα και ο απόλυτος έλεγχός. Όλα αυτά και πάλι σε μεταμορφώνουν σε μαμά, αλλά μια αυστηρή μαμά. Γιατί τότε αναρωτιέσαι ότι ο άνδρας έχει μεταμορφωθεί σε παιδί και η ευθύνη είναι πάνω στους δικούς σου ώμους;
  3. Συχνά αυτό που του μεταφέρεις με τα παράπονά σου είναι ότι εκείνος δεν εμπίπτει στις προδιαγραφές σου: Τεμπέλης, αδύναμος, δεν είναι αρκετά άνδρας και άλλα που έχεις πει κατά καιρούς. Το μόνο σημείο στο οποίο οδηγεί είναι η αποξένωση. Ο άνδρας σταδιακά δημιουργεί ένα δικό του μικρόκοσμο και απομακρύνεται άσχετα εάν παραμένει μαζί σου και συμμετέχει στις βασικές υποχρεώσεις του σε μια σχέση ή γάμο.

Το μόνο σίγουρο είναι ότι δεν είσαι η μαμά του. Η μαμά είναι αυτή που μεγαλώνει τα παιδιά της. Δεν μπορεί να είναι και πολύ ευέλικτη γιατί ανησυχεί και έχει ευθύνη. Η αξία της στα μάτια των παιδιών δεν σχηματίζεται βάσει της θηλυκότητάς της. Εσύ, όμως, δεν πρέπει να ξεχνάς ότι η αρχική του έλξη προς εσένα ξεκίνησε από τη θηλυκότητά σου και η δική σας ιστορία κάποτε προχώρησε χάρη στην ευελιξία σου.

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ