Δημιουργήστε το δικό σας σπρέι λεβάντας και ανανεωθείτε

656

Το αιθέριο έλαιο λεβάντας έχει αναλγητικές αναπλαστικές, αποσμητικές, αντισηπτικές, εντομοαπωθητικές και χαλαρωτικές ιδιότητες. Μάλιστα είναι από τα ελάχιστα αιθέρια έλαια που μπορούν να εφαρμοσθούν απευθείας στην επιδερμίδα.

Υλικά

100 ml. αποσταγμένο νερό

15- 20 σταγόνες αιθέριο έλαιο λεβάντας

Παρασκευή

Ρίξτε το αποσταγμένο νερό σε ένα μπουκάλι με σπρέι, προσθέτοντας τις σταγόνες με το αιθέριο έλαιο.

Κλείστε το μπουκάλι ανακινώντας καλά και αφήστε το να καθίσει για μερικές ώρες, πριν το χρησιμοποιήσετε.

Ανακινείτε καλά πριν από κάθε χρήση.

Χρήση

Είναι ιδανικό για την επούλωση ουλών, δερματικών προβλημάτων, ήπιων εγκαυμάτων, ενώ ταυτόχρονα χρησιμοποιείται και σαν λοσιόν κατά της ήπιας ακμής. Ψεκάστε το πρόσωπο και το σώμα σας όποτε το νιώθετε ξερό, ή ζεσταίνεστε. Θα σας ενυδατώσει και συγχρόνως θα σας προστατέψει από τα τσιμπήματα των διαφόρων εντόμων. Μπορείτε επίσης να το χρησιμοποιήσετε σαν αρωματικό σπρέι, αν θέλετε να μυρίζουν ωραία τα μαλλιά σας και το σώμα σας.

Extra Χρήσεις 

Ηρεμεί τα παιδιά. Βάλτε λίγο λάδι σε ένα διαχύτη και τοποθετήστε το σε ένα παιδικό δωμάτιο για να τους βοηθήσει να κοιμηθούν. Ή προσθέστε λάδι  και τρίψτε στο κάτω μέρος των ποδιών τους οποιαδήποτε στιγμή θέλετε να ηρεμήσει το παιδί σας.

Η ακμή. Για να μειωθεί το οίδημα και φλεγμονή της ακμής και να μειώσει τον κίνδυνο της λοίμωξης που μπορεί να οδηγήσει σε ουλές, προσθέστε 5 σταγόνες αιθέριο έλαιο λεβάντας σε 1 κουταλάκι του γλυκού ζεστό νερό και ανακατέψτε. Βρέξτε ένα κομμάτι βαμβάκι στο μίγμα, και βάλτε το στο  σπυρί. Επαναλάβετε όσο συχνά θέλετε.

Ποδόλουτρο. Μπορεί να είναι ένα ισχυρό φάρμακο για πονοκεφάλους. Το ζεστό νερό αντλεί το αίμα στα πόδια σας, και  μείωση της πίεσης στα αιμοφόρα αγγεία στο κεφάλι σας. Προσθέστε μερικές σταγόνες από αιθέριο έλαιο λεβάντας σε ένα ποδόλουτρο για να παρέχει κατευναστική ανακούφιση από τον  τον πονοκέφαλο.

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ