Πως να φτιάξεις τα τέλεια καλοκαιρινά μαλλιά για την παραλία!

859

Δεν έχει σημασία τι τύπο μαλλιών έχεις, αν δεν τα στεγνώσεις σωστά είναι σίγουρο ότι θα καταλήξεις με ένα κατσαρό χάλι πάνω στο κεφάλι σου. Αλλά, με τέτοια ζέστη έξω ποια θέλει να κάνει πιστολάκι και να λούζει τον εαυτό της με καυτό αέρα;


Ευτυχώς, υπάρχει ένα μυστικό για τέλεια, καλοκαιρινά μαλλιά για την παραλία … χωρίς καθόλου θερμότητα.

Τι θα χρειαστείς
Ενυδατική κρέμα styling: Μπορείς να χρησιμοποιήσεις ό,τι προϊόν θέλεις, αλλά για μια πιο φυσική εμφάνιση, δοκίμασε ένα από τα παρακάτω:

– Χτυπημένο βούτυρο καριτέ
– Ελαιόλαδο
– Έλαιο από κουκούτσια σταφυλιού
– Λάδι καρύδας

Αλάτι ψεκασμού: Συνδύασε τα παρακάτω συστατικά, άφησε το μείγμα να κρυώσει και στη συνέχεια βάλτο σε ένα μπουκάλι ψεκασμού για χρήση:

– 1/2 φλιτζάνι ζεστό νερό
– 1/8 φλιτζάνι θαλασσινό αλάτι
– 1/2 κουταλιά της σούπας μέλι

Πως να το κάνεις
Πλύνε τα μαλλιά σου και στεγνώστε τα με μια πετσέτα. Βάλε ομοιόμορφα μια πολύ μικρή ποσότητα της κρέμας styling (ή το λάδι) της επιλογής σου μέσα από τα μαλλιά, ξεκινώντας από τις άκρες πηγαίνοντας προς τις ρίζες. Θα πρέπει να μην ξεχνάς τα εσωτερικά στρώματα του μαλλιού.

Εφάρμοσε το αλάτι ψεκασμού και χτένισε τα μαλλιά για να κατανεμηθεί το προϊόν ομοιόμορφα.


Τώρα εδώ είναι το μεγάλο μυστικό: μην αγγίζεις τα μαλλιά σου μέχρι να στεγνώσουν εντελώς. Μπορείς να ελέγχεις τα μαλλιά χαϊδεύοντας τα ελαφρά. Αν διαπιστώσεις οποιαδήποτε υγρασία, άφησε τα να στεγνώσουν εντελώς.

Μην κουνάς το κεφάλι σου πάρα πολύ, κατά το στέγνωμα. Αυτό θα βοηθήσει να κρατήσει την επιδερμίδα σφραγισμένη. Η υγρασία διογκώνει την τρίχα και εμείς θέλουμε να αξιοποιήσουμε την υγρασία έτσι ώστε η επιδερμίδα να στεγνώσει επίπεδη και λεία. Γρήγορες κινήσεις και έντονα αγγίγματα στα μαλλιά θα διαταράξει την επιδερμίδα, προκαλώντας φριζάρισμα.

Μόλις οι τρίχες είναι στεγνές, πέρασε τα δάχτυλά σου μέσα από τα μαλλιά πολύ απαλά και είσαι έτοιμη!!!

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ