Τι πρέπει να προσέχετε όταν βγάζετε το μεϊκάπ….

656

Γνωρίζατε ότι τα υγρά μαντηλάκια καθαρισμού προσώπου, τα οποία χρησιμοποιείτε κυρίως για να βγάλετε το μεικάπ, κρύβουν ένα σοβαρό κίνδυνο για την υγεία σας;

Σύμφωνα με δερματολόγους του Ιατρικού Κέντρου Wexner στο Οχάιο των ΗΠΑ, τα υγρά μαντηλάκια καθαρισμού περιέχουν στην πλειοψηφία τους την ουσία μεθυλισοθειαζολινόνη (ΜΘΖ).

Αυτή η χημική ένωση χρησιμοποιείται ευρέως για την καταπολέμηση των βακτηρίων, αλλά θεωρείται και μία από τις πιο βασικές αιτίες αύξησης των περιστατικών δερματίτιδας.

Μάλιστα το 2013 η μεθυλισοθειαζολινόνη χαρακτηρίστηκε ως η πιο αλλεργιογόνος ουσία από την αμερικανική Ένωση Δερμτίτιδας.

Η μεθυλισοθειαζολινόνη είχε εγκριθεί για χρήση σε καλλυντικά και προϊόντα προσωπικής φροντίδας το 2005 και, σχεδόν αμέσως, οι εταιρείες άρχισαν να κάνουν αναφορές για ενδεχομένως επικίνδυνα συντηρητικά όπως τα «parabens» και οι ενώσεις που σχετίζονται με την φορμαλδεΰδη.

Αλλά καθώς η εμπορική επιτυχία που γνώρισαν τα υγρά μαντηλάκια καθαρισμού προσώπου μεγάλωνε, ολοένα και περισσότερες αλλεργικές αντιδράσεις άρχισαν να καταγράφονται.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η συγκεκριμένη ουσία μπορεί επίσης να βρεθεί σε σαπούνια και προϊόντα μαλλιών.

Ωστόσο σε αυτά τα προϊόντα, η μεθυλισοθειαζολινόνη δεν μένει αρκετό χρόνο σε επαφή με την επιδερμίδα, αφού κατά κανόνα ξεβγάζεται γρήγορα με νερό. Στα μαντηλάκια καθαρισμού, όμως, μένει στο πρόσωπο ακόμα και μετά την χρήση τους.

Οι ερευνητές συνιστούν στο κοινό να αποφεύγει όσο είναι δυνατόν τα καλλυντικά προϊόντα που περιέχουν ΜΘΖ και ακόμα και αν αυτό δεν είναι δυνατόν, να προσέχει ώστε πάντα να ξεβγάζει καλά με σαπούνι κάθε χημική ουσία που έρχεται σε επαφή με την επιδερμίδα.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here