Πως θα ενισχύσετε φυσικά την ερωτική σας επιθυμία

670

Το να επαναφέρετε την ερωτική σας διάθεση μπορεί να είναι πιο εύκολο απ’ όσο πιστεύετε. Παρακάτω θα δείτε ορισμένους απολύτως φυσικούς τρόπους με τους οποίους μπορεί να ενισχυθεί η ερωτική σας επιθυμία.

  1. Δοκιμάστε αφροδισιακά φαγητά: Αν και δεν υπάρχουν επαρκείς επιστημονικές αποδείξεις που να επιβεβαιώνουν πως τα αφροδισιακά φαγητά, όπως τα οστρακοειδή, η μαύρη σοκολάτα, τα καρύδια και οι καυτές πιπεριές, αυξάνουν τη λίμπιντο, δεν χάνετε τίποτα να τα εντάξετε στο καθημερινό σας διατροφικό πρόγραμμα. Άλλωστε, έτσι κι αλλιώς θα βοηθήσουν στην καλύτερη λειτουργία του οργανισμού σας, λόγω των πολλών θρεπτικών συστατικών που περιέχουν. Ακόμα λοιπόν κι αν δεν έχουν άμεσες βιολογικές επιδράσεις πάνω σας, σίγουρα θα βελτιώσουν τη διάθεσή σας.
  2. Εντάξτε την άσκηση στη ζωή σας: Η αερόβια άσκηση, όπως το τρέξιμο, η ποδηλασία και το κολύμπι, βοηθούν να βελτιωθεί η κυκλοφορία του αίματος στην περιοχή των γεννητικών οργάνων. Επιπλέον, μέσω της άσκησης εκκρίνονται ενδορφίνες, οι οποίες είναι χημικές ουσίες που σας κάνουν να αισθάνεστε όμορφα και σας βάζουν σε ερωτική διάθεση. Ακόμη, μέσω της άσκησης αυξάνεται η παραγωγή τεστοστερόνης, μιας ορμόνης που σας κάνει να νιώθετε πιο ελκυστικοί και ποθητοί από τη μία, ενώ από την άλλη ανεβάζει την ερωτική επιθυμία αλλά και την ποιότητα της στύσης στον άνδρα.
  3. Πιείτε κόκκινο κρασί: Το κρασί –σε μικρή ποσότητα βέβαια– μπορεί να δράσει θετικά στην ερωτική σας διάθεση, καθώς βοηθά στην καλύτερη κυκλοφορία του αίματος, διευκολύνοντας τη διέγερσή σας. Αυτό φαίνεται να συμβαίνει μόνο με το κόκκινο και όχι με το λευκό κρασί.
  4. Κοιτάξτε τη φωτογραφία του συντρόφου σας: Ένα ακόμη μυστικό για μεγαλύτερη ερωτική διάθεση είναι το να κοιτάζετε τη φωτογραφία του ερωτικού σας συντρόφου. Σύμφωνα με τη Helen Fisher, ανθρωπολόγο στο Rutgers University, όταν οι άνθρωποι κοιτάζουν τη φωτογραφία του συντρόφου τους για 30΄΄ ή και περισσότερο, ο εγκέφαλός τους παράγει ντοπαμίνη, μια χημική ουσία που ενισχύει τη λίμπιντο. Επομένως, κρατήστε τη φωτογραφία του συντρόφου σας και κοιτάξτε τη μέσα στη μέρα.
  5. Αγκαλιαστείτε: Το λένε και οι έρευνες πως 20 δευτερόλεπτα αγκαλιάς μπορούν να αυξήσουν τα επίπεδα της ωκυτοκίνη, που γνωστή και ως «ορμόνη της αγάπης» και η οποία βοηθά τους δύο συντρόφους να έρθουν πιο κοντά, να δεθούν ο ένας με τον άλλο και να εκφράζονται με περισσότερη τρυφερότητα. Επομένως, η ενίσχυση της συναισθηματικής εγγύτητας μπορεί να ξυπνήσει την ερωτική σας διάθεση.

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ