Ξεφορτωθείτε τις ραγάδες με φυσικούς τρόπους

693

Ο κυριότερος  λόγος εμφάνισης των ραγάδων στο σώμα είναι οι απότομες αυξομειώσεις βάρους και η λίστα με τις αιτίες συνεχίζεται με περιπτώσεις εγκυμοσύνης, έλλειψης σημαντικών βιταμινών λόγω κακής διατροφής, αλλά και λόγω μέτριας η κακής ποιότητας ελαστίνης του δέρματος.   Δύσκολα εξαφανίζονται εντελώς αλλά ορισμένο φυσικοί τρόποι να τις δείτε να μειώνονται. Ποιοι;

Χρειάζεται δραστική ενυδάτωση. Αν δεν έχετε την οικονομική άνεση να επενδύσετε σε κάποιο από τα ενυδατικά προϊόντα που προορίζονται για τέτοιες περιπτώσεις, φροντίστε να ενυδατώνετε την περιοχή με γενναίες δόσεις μιας πλούσιας, σε υφή και συστατικά (ιδανικά με υψηλή περιεκτικότητα σε βιταμίνη Ε), κρέμας σώματος. Εναλλακτικά, μπορείτε να απλώνετε και εκχύλισμα από αλόε βέρα η οποία είναι ιδιαίτερα ευεργετική.

Εμπιστευτείτε τα φυτικά έλαια. Να μια σπιτική συνταγή από έλαια που κάνει θαύματα! Σε μια κούπα ρίξτε 5 σταγόνες από αιθέριο έλαιο καλέντουλας, από έλαιο λεβάντας και από αμυγδαλέλαιο, αντίστοιχα. Απλώνετε καθημερινά το μείγμα στις επίμαχες περιοχές για ένα μήνα.

*Εναλλακτικά μπορεί να χρησιμοποιήσετε και ελαιόλαδο. Ζεστάνετε το ελάχιστα και απλώστε το στις επίμαχες περιοχές κάνοντας μασάζ με κυκλικές κινήσεις. Με αυτόν τον τρόπο βλετιώνετε την κυκλοφορία του αίματος και την εμφάνιση του δέρματος, αντιμετωπίζοντας παράλληλα τα σημάδια από ραγάδες.

Πίνετε νερό. Πολύ νερό. Έτσι θα ενυδατώσετε το δέρμα σας εκ των έσω. Να ένας καλός λόγος να μην αμελείτε να αδειάζετε 8 (τουλάχιστον) ποτήρια νερό την ημέρα!

Ασκηθείτε! Η αερόβια γυμναστική έχει απίστευτα θετική επίδραση στην αντιμετώπιση των ραγάδων. Τρέξιμο, κολύμπι ή και ποδήλατο είναι οι καλύτερες λύσεις.

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ