Το σεξ μειώνει τον κίνδυνο καρκίνου του προστάτη

617

Οι άντρες που κάνουν συχνά σεξ και εκσπερματώνουν  21 φορές μέσα σε ένα μήνα, έχουν λιγότερες πιθανότητες να προσβληθούν από καρκίνο του προστάτη.

Τι είναι ο καρκίνος του προστάτη;

Ο καρκίνος του προστάτη εμφανίζεται συνήθως στις μεγάλες ηλικίες και είναι ο πρώτος σε συχνότητα καρκίνος στους άνδρες των δυτικών κοινωνιών και αποτελεί τη δεύτερη μετά τον καρκίνο του πνεύμονα, αιτία θανάτου από νεοπλασματική νόσο.

Στην Ευρώπη το 7% του πληθυσμού άνω των 50 ετών θα εμφανίσει καρκίνο και μόνο το 1,3% θα πεθάνει από αυτό. Συνολικά σε όλο τον κόσμο θα πεθάνει ένας στους εκατό ασθενείς, από καρκίνο.

Στην χώρα μας σύμφωνα με τα στοιχεία της ελληνικής Αντικαρκινικής εταιρείας αντιστοιχεί στο 13% του συνόλου των καρκίνων.

Τα τελευταία 20 χρόνια η συχνότητα του κλινικού καρκίνου έχει αυξηθεί πολύ λόγο των ευαίσθητων μεθόδων διάγνωσης σε συνδυασμό με την αυξημένη ευαισθητοποίηση των ανδρών για προληπτικό έλεχο.

Η Αφρό-Αμερικάνοι εμφανίζουν συχνότερα Ca προστάτου και μάλιστα σε πιο προχωρημένα στάδια από ότι  οι λευκοί.

Η συχνότητα του τυχαίου καρκίνου αυξάνεται με την ηλικία, δηλαδή 30% στους άνδρες άνω των 50 και  70% σε αυτούς άνω των 80 ετών. Η εξέλιξη του είναι μικρή και απαιτεί μακρό χρονικό διάστημα για να εκδηλωθεί, αν εκδηλωθεί ποτέ.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ