Πονοκέφαλος στο σεξ, τι συμβαίνει;

709

Ο Διεθνής Οργανισμός για τον Πονοκέφαλο  έχει αναγνωρίσει τον πονοκέφαλο που συνδέεται με τη σεξουαλική δραστηριότητα ως ξεχωριστό τύπο πονοκεφάλου. Πρόκειται για τον λεγόμενο «πονοκέφαλο του σεξ».

Το συγκεκριμένο σύμπτωμα είναι πιο συχνό στους άνδρες και σύμφωνα με τα στατιστικά στοιχεία δείχνουν ότι μπορεί να εμφανιστεί κατά τη διάρκεια του σεξ ή μετά από αυτό. Σύμφωνα με τους ειδικούς αυτός ο τύπος πονοκεφάλου οφείλεται συνήθως σε ακίνδυνες διαταραχές, όπως η ημικρανία και η συσσωρευμένη ένταση.

Ωστόσο, ο νευρολόγος Jose Biller από το Πανεπιστήμιο Loyola του Σικάγο τονίζει ότι σε μεγάλη συχνότητα εμφάνισης μπορεί να αποτελεί σημάδι κάποιας σοβαρότερης πάθησης οπότε θα πρέπει να συμβουλεύεται κανείς τον γιατρό του.

Οι τρεις τύποι της κεφαλαλγίας του σεξ

  • Ο πονοκέφαλος τάσεως: Ένας θαμπός πόνος στο κεφάλι και το λαιμό προσομοιάζει με κεφαλαλγία τάσεως. Αρχίζει πριν από τον οργασμό και χειροτερεύει όσο περισσότερο διεγείρεται ο άνδρας.
  • Ο πονοκέφαλος «κεραυνός»: Ένας έντονος και οδυνηρός πονοκέφαλος που αρχίζει κατά τη διάρκεια του οργασμού και μπορεί να διαρκέσει για ώρες. Ονομάζεται έτσι επειδή αιχμαλωτίζει την προσοχή, όπως μια βροντή.
  • Ο πονοκέφαλος μετά το σεξ: Κυμαίνεται από ήπιος έως εξαιρετικά επώδυνος, προκαλείται από μια εσωτερική διαρροή του νωτιαίου υγρού που εκτείνεται προς τα κάτω από το κρανίο στη σπονδυλική στήλη. Ο πονοκέφαλος χειροτερεύει όταν σηκώνεστε, όπως ο εγκέφαλος κρεμά προς τα κάτω, και μειώνεται όταν ξαπλώνετε.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ