Καταπολεμήστε το άγχος τρώγοντας, τι όμως;

613

Η διατροφή μας έχει τη δύναμη να επηρεάσει τη διάθεσή μας σύμφωνα με έρευνα που δημοσιεύεται στο Nutritional Journal. Τα αποτελέσματα έδειξαν μάλιστα ότι όσοι ακολουθούν μια χορτοφαγική διατροφή, πλούσια σε φρούτα, λαχανικά και ξηρούς καρπούς είναι περισσότερο υγιείς και χαρούμενοι, αλλά και λιγότερο αγχωμένοι. Δεν είναι απαραίτητο να ακολουθήσεις πιστά αυτόν τον τρόπο διατροφής. Το μόνο που έχεις να κάνεις είναι να ενσωματώσεις στο καθημερινό διαιτολόγιό σου μερικά από τα παρακάτω τρόφιμα.

Βρόμη

Το συγκεκριμένο δημητριακό ανήκει στην κατηγορία των σύνθετων υδατανθράκων, οι οποίοι διεγείρουν την παραγωγή της σεροτονίνης, μιας χημικής ουσίας του οργανισμού που δρα ως νευροδιαβιβαστής που επηρεάζει τη διάθεση. Κοινώς κάνει ό,τι και τα πιο κλασικά comfort foods, όπως το μπέργκερ και η πίτσα, αλλά με έναν πολύ πιο υγιεινό και θρεπτικό τρόπο.

Κέιλ (λαχανίδα)

Η καταπράσινη αυτή λαχανίδα δεν θα βελτιώσει μόνο την κατάσταση της υγείας σου, αλλά και τη διάθεσή σου. Και άλλα όμως πράσινα φυλλώδη λαχανικά, όπως το σπανάκι, η ρόκα και το μαρούλι, θεωρούνται ιδανικά για περιόδους έντονου στρες, καθώς μειώνουν τη φλεγμονή που προκαλείται από αυτό.

Ξηροί καρποί και σπόροι

Ο λόγος που είναι ιδανικά για όσους περνούν έντονες περιόδους στρες είναι η μεγάλη περιεκτικότητά τους σε μαγνήσιο. Το συγκεκριμένο θρεπτικό συστατικό εμποδίζει τις ορμόνες του στρες να διασχίσουν τον αιματοεγκεφαλικό φραγμό, με αποτέλεσμα να μην μπορούν να επηρεάσουν τη διάθεσή μας.

Αβοκάντο

Σε περιόδους έντονου στρες, το σώμα παράγει την ορμόνη κορτιζόλη, η οποία προκειμένου να αποκατασταθεί η ισορροπία και να ρυθμιστεί το pΗ του σώματος, προστατεύει τα επίπεδα του νατρίου και επιταχύνει το ρυθμό απέκκρισης καλίου.

Μούρα

Τα μικροσκοπικά αυτά φρούτα, χάρη στα αντιοξειδωτικά που περιέχουν βοηθούν στην καταπολέμηση των ελεύθερων ριζών, που προκαλούν οξειδωτικό στρες μέσα στα κύτταρα του σώματός και οδηγούν σε ασθένειες και γήρανση.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ