3 λάθη που κάνουν οι αρχαριοι στο τρέξιμο…

613

Εάν έχετε πρόσφατα αποφάσισε ν΄αρχίσετε το τρέξιμο, συγχαρητήρια και σας υποστηρίζουμε πλήρως! Αλλά να είστε προσεκτικοί , το τρέξιμο δεν είναι τόσο απλό όπως βάζοντας το ένα πόδι μπροστά από το άλλο.

Διαβάστε ποια είναι τα πιο συχνά λάθη που κάνουν οι αρχάριοι και πώς μπορείτε να αποφύγετε να ακολουθήσετε τα βήματά τους .

Λάθος Νο 1 : Προσπαθείτε να τρέξει πολλά χιλιόμετρα πολύ γρήγορα

Αν είστε αρχάριος, είναι δελεαστικό να σκεφτεί κανείς ότι από τη στιγμή που έχετε τρέξει δύο μίλια, μπορείτε να δοκιμάσετε να εκτελέσετε τρία την επόμενη μέρα. Αφού λοιπόν έχετε τρέξει αυτά τα δύο μίλια έχετε εξασκήσει την αντοχή σας , έτσι δεν είναι; Όχι ακριβώς . «Εάν είστε νέοι στο τρέξιμο ή έχετε ακριβώς επιστρέψει από έναν τραυματισμό , αυτή η 50 τοις εκατό αύξηση είναι πάρα πολύ», λέει ο Leivers .

Η επιδιόρθωση : «Λέω στους πελάτες μου για να τρέξουν την ίδια απόσταση για δύο έως τρεις εβδομάδες σε μια σειρά πριν από την αύξηση χιλιομέτρων τους», λέει ο Leivers . «Αυτό το χρονικό διάστημα επιτρέπει στο σώμα σας να προσαρμοστεί. Επίσης μειώνει τις πιθανότητες για τραυματισμό ή εξουθένωση.»

4

Λάθος Νο 2 : Κάνοντας κάθε τρέξιμο γρήγορο τρέξιμο

Είναι αρκετά κοινό για τους αρχάριους δρομείς όταν ξεκινάνε για πρώτη φορά και να θέλουν να τρέχουν όσο πιο γρήγορα μπορούν από το get-go. Αλλά αν προσπαθήσετε να τρέξετε με ιλιγγιώδη ταχύτητα κάθε φορά , πρόκειται να κουραστείτε πολύ και πάρα πολύ γρήγορα , πράγμα που σημαίνει ότι πιθανότατα θα πρέπει να ξεκουραστείτε πολύ για να τρέξετε την επόμενη μέρα .

Η επιδιόρθωση : Το κλειδί για να είναι μια επιτυχημένη άσκηση το τρέξιμο, βηματοδοτείστε τον εαυτό σας , έτσι ώστε να το κάνετε με συνέπεια , πράγμα που σημαίνει ότι η πλειοψηφία των διαδρομών σας θα πρέπει πραγματικά να είναι σε ένα εναλλακτικό ρυθμό . Μετάφραση: Θα πρέπει θεωρητικά να είστε σε θέση να μιλήσω σε κάποιον, ενώ τρέχετε χωρίς να πιέζετε την αναπνοή σας. Τρέξιμο σε αυτή την ταχύτητα  σημαίνει ότι θα είστε σε θέση να ανακτήσετε επαρκώς τις δυνάμεις σας ώστε να μπορείτε να τρέξετε πολλές φορές την εβδομάδα .

A female road runner runs down a road at dusk at Independence Pass.

Λάθος Νο 3 : Τρέχετε την ίδια απόσταση με τον ίδιο ρυθμό για πάνω από δυο εβδομάδες

Όταν ξεκινάτε για πρώτη φορά , είναι σημαντικό να διατηρηθεί η ίδια συχνότητα, έτσι ώστε το σώμα σας να πάρει το κολάι. Αλλά αν συνεχίσει να τρέχει την ίδια απόσταση με τον ίδιο ρυθμό για πάρα πολύ καιρό, θα σταματήσει να βελτιώνεται.

Η επιδιόρθωση : Για να κρατηθεί το σώμα σας σε ενδιαφέρον προσπαθήστε να πάτε σε ένα ή δύο περισσότερες εκτελέσεις ανά εβδομάδα , ή να πάτε λίγο πιο γρήγορα σε ένα τρέξιμο την εβδομάδα.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ