Συμβουλή στα νέα κορίτσια

705

Γράφει η Ευθυμία Αθανασιάδου

Κάποια στιγμή στην ζωή μας και ειδικά όταν πρωτοξεκινάμε να κάνουμε σχέσεις και δεν έχουμε αποκτήσει ακόμη εμπειρίες, βρίσκουμε έναν σύντροφο που πιστεύουμε ότι είναι ο ιδανικός γιατί πληροί τις περισσότερες από τις προδιαγραφές μας, όμως κάτι μας χαλάει και δεν είμαστε ευτυχισμένες. Μας το λένε όλες οι φίλες μας και τα αγαπημένα μας πρόσωπα ότι έχουμε αλλάξει αλλά εμείς νομίζουμε ότι μας ζηλεύουν.

Κακά τα ψέματα κορίτσια, ο σωστός σύντροφος είναι αυτός που σας κάνει να χαμογελάτε και να περνάτε καλά. Δεν είναι φυσιολογικό να σας τυραννάει για παράδειγμα με τις ζήλιες του και τα όποια κόμπλεξ του χωρίς να υπάρχει λόγος. Ούτε είναι αστείο πράγμα να σηκώσει χέρι πάνω σας. Η βία είναι κόκκινη γραμμή για μια σχέση είτε είναι λεκτική, είτε σωματική γιατί αν γίνει μια φορά, θα ξαναγίνει.

Η παγίδα όμως είναι ότι εκείνη την ώρα που το ζείτε δεν το συνειδητοποιείτε και πιστεύετε ότι μπορεί να τον αλλάξετε. Να ενημερώσω τα νέα κορίτσια που έχουν αυτή την αυταπάτη, ότι αυτό είναι και το μεγαλύτερο λάθος τους. Όλες περάσαμε από αυτή την πλάνη, άλλες την πατήσαμε πολύ και άλλες λιγότερο. Το σημαντικό είναι να πάρετε το μάθημα σας χωρίς απώλειες από το απόθεμα της αξιοπρέπειας σας και να μην την ξαναπάθετε. Δεν αλλάζει ο άνθρωπος. Μπορεί να αλλάξει εξωτερικά, μπορεί να εξελιχθεί με την μόρφωση που θα λάβει, μπορεί να κάνει κάποιες μικρές αλλαγές που θα βελτιώσουν τον χαρακτήρα του αλλά οι μεγάλες, οι εσωτερικές αλλαγές, δεν πρόκειται να γίνουν ποτέ.

Για αυτό μην χάνετε άδικα τον χρόνο σας. Αν δεν είστε σίγουρες, δώστε του το πολύ τρεις ευκαιρίες. Μετά αποχαιρετήστε τον μαζί με τα κόμπλεξ του. Μαχαίρι εννοείται, όσο είναι καιρός, γιατί τα πράγματα μόνο προς το χειρότερο μπορούν να εξελιχθούν. Είναι κακός εγωισμός να πιστεύετε ότι εσείς θα είστε η μία και μοναδική που θα τον αλλάξει και θα πάρει ως ανταπόδοση την καλή συμπεριφορά του. Πάνω από όλα αξιοπρέπεια κορίτσια! Αυτήν να μην την διαπραγματεύεστε για κανέναν και για τίποτα!

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ