Με δύο «σπιτικά» υλικά θα εξαφανίσετε τα σημάδια του ιδρώτα και του αποσμητικού!

511

Λατρεύετε το καλοκαίρι αλλά σίγουρα δεν λατρεύετε τα επίμονα κι αντιαισθητικά σημάδια που αφήνουν ο ιδρώτας και το αποσμητικό στα ρούχα σας. Ευτυχώς, μπορείτε να εξαφανίσετε αυτούς τους λεκέδες εύκολα, γρήγορα κι αποτελεσματικά με μια μίνι-επιδρομή στα ντουλάπια της κουζίνας και το φαρμακείο του σπιτιού σας.

Αν ο λεκές είναι φρέσκος, το λεμόνι αποτελεί τον καλύτερο σας σύμμαχο: απλά διαλύστε το χυμό ενός λεμονιού σε 1/4 φλ. νερό και ανακατέψτε καλά. Στη συνέχεια, απλώστε το διάλυμα πάνω στο επίμαχο σημείο κι αφήστε το να δράσει για 1 ώρα προτού βάλετε το ρούχο για πλύσιμο. Δεν έχετε λεμόνι; Κανένα πρόβλημα! Στη θέση του, χρησιμοποιήστε 1/4 φλ. αμμωνία.

Αν ο λεκές είναι τόσο επίμονος που σας δημιουργεί πονοκέφαλο, η λύση στο πρόβλημα σας κρύβεται στην ασπιρίνη. Όχι, δε θα σας προτείνουμε να την πιείτε αλλά να την διαλύσετε σε 1/4 φλ. ζεστό νερό και να ρίξετε αυτό το διάλυμα πάνω στο λεκέ. Στη συνέχεια, αφήστε το μείγμα να δράσει για 3-4 ώρες, αφαιρέστε το και τρίψτε καλά το ρούχο με λίγο απορρυπαντικό προτού το βάλετε στο πλυντήριο. Αν πάλι, η ασπιρίνη λείπει από το σπίτι σας, τότε δεν έχετε παρά να την αντικαταστήσετε με μαγειρική σόδα.

spirossoulis.com

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ