Η αγένεια είναι… ΜΕΤΑΔΟΤΙΚΗ!

609
Indifferent woman talk to the hand portrait - isolated over white

Η αγένεια είναι σαν τη γρίπη… ΜΕΤΑΔΟΤΙΚΗ!

Τουλάχιστον αυτό υποστηρίζει μια νέα μελέτη που δημοσιεύτηκε στο περιοδικό Journal of Applied Psychology.

Η μελέτη ζήτησε από μια ομάδα φοιτητών του Πανεπιστημίου της Φλόριντα να συμμετάσχουν σε πολλούς γύρους διαπραγματεύσεων με διάφορους συνομιλητές και να υποβάλουν έκθεση σχετικά με το πώς αντιλαμβάνονται την συμπεριφορά τους.

Αυτοί που ανέφεραν ότι οι συνομιλητές τους ήταν αγενής, διαπιστώθηκε ότι ήταν πολύ πιθανό να γίνουν οι ίδιοι αγενείς στο επόμενο γύρο διαπραγματεύσεων.

“Κάποιες από τις διαπραγματεύσεις διεξήχθησαν μέσα στην ίδια ημέρα, ενώ άλλες πραγματοποιήθηκαν με διαφορά έως επτά ημέρες”, αναφέρει ο συγγραφέας της μελέτης, Trevor Foulk. “Βρήκαμε ότι ο χρόνος ανάμεσα διαπραγματεύσεις δεν φαίνεται να έχει σημασία. Η αγένεια που υπέστησαν οι διαπραγματευτές επηρέαζαν τη συμπεριφορά τους στην προηγούμενη διαπραγμάτευση ασχέτως του διαστήματος που μεσολαβούσε ».

Ο καθηγητής εξηγεί αυτή την υποσυνείδητη αντίδραση λέγοντας ότι όταν οι άνθρωποι βιώνουν την αγένεια, συχνά αρχίζουν να παρατηρούν περισσότερη αγένεια στο περιβάλλον τους και είναι πολύ πιθανό να απαντήσουν με αγένεια. Προηγούμενες μελέτες υποδεικνύουν ότι η ευτυχία μεταδίδεται από άτομο σε άτομο με παρόμοιο τρόπο.

Οι καθημερινές συμπεριφορές σαφώς σας επηρεάζουν τους ανθρώπους γύρω μας, γι αυτό δεν είναι κακό να μοιράζουν μερικά παραπάνω χαμόγελα!

Μπορεί να ταξιδέψουν πιο μακρυά από ότι φαντάζεστε!

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ