Το μεγαλύτερο Taboo

1612

Στη σημερινή εποχή και όχι μόνο σημερινή όλα είναι γύρω από το σεξ.

Εκτός από το ίδιο το σεξ που είναι η δύναμη.

Ζούμε σ’ έναν κόσμο γεμάτο σεξουαλική ενέργεια στην ατμόσφαιρα καθώς η τελευταία είναι η κινητήρια δύναμη διάφορων βιομηχανιών οι οποίες τη χρησιμοποιούν για να διαφημίσουν, να πουλήσουν, να προβάλουν οτιδήποτε παράγουν σε μας τους καταναλωτές. Τα κρυμμένα μηνύματα ερωτικής αισθητικής βρίσκονται σχεδόν παντού. Όμως παρά την παρουσία της σεξουαλικής ενέργειας αυτής γύρω από τη ζωή μας, για έναν περίεργο λόγο, οι άνθρωποι που απολαμβάνουν μια αρμονική και ευτυχισμένη σεξουαλική ζωή είναι λίγοι και ξεχωρίζουν έντονα.

Το φαινόμενο της προώθησης του σεξ κατάφερε κυρίως να εμπλουτίσει την αμορφωσιά μας. Η ικανοποίηση των βασικών επιθυμιών σ’ ένα βασικό επίπεδο αποτελεί το κρέντο της σεξουαλικής μας ζωής στην καλύτερη των περιπτώσεων. Έχοντας διαβάσει βιβλία, άρθρα και αμέτρητες έρευνες καταλήγω στο ότι το κύριο πρόβλημα της γενικής σεξουαλικής απογοήτευσης δεν είναι τα ταμπού, ούτε η δυσκολία εύρεσης παρτενέρ, ούτε η πολυάσχολη ζωή μας.

Το κύριο πρόβλημα είναι η αναγνώριση του δικαιώματος στην απόλαυση, στην ηδονή στον εαυτό σου, το οποίο επιδεινώνεται ακόμα περισσότερο ανάμεσα στις γυναίκες. Έχοντας καταφέρει να διεκδικήσουν πολλά στο κομμάτι των εργασιακών, οικογενειακών και κοινωνικών δικαιωμάτων, οι γυναίκες, στην πλειοψηφία τους, συνεχίζουν να μην αναγνωρίζουν στον εαυτό τους το δικαίωμα αυτό. Σαφώς δεν είναι και τυχαίο καθώς η απελευθέρωση του δικαιώματος στη σεξουαλικότητα της γυναίκας είναι κάτι πολύ πρόσφατο. Τι είναι τα 50 και κάτι χρόνια; Σε αντίθεση με τα γεμάτα 2000 χρόνια μέσα στα οποία η σεξουαλική ανωτερότητα του αρσενικού αποτελούσε ένα αποκλειστικό δόγμα.

Η απόκτηση των σεξουαλικών γνώσεων, διαφόρων τεχνικών, η απαλλαγή από τους φόβους και η ανακάλυψη της σεξουαλικότητας αποτελούν ένα αναπόσπαστο μέρος της ώριμης ζωής μας, της ύπαρξής μας και της αρμονικής συνύπαρξής μας. Όμως, συχνά επιλέγουμε να αγνοήσουμε τα ως άνω.

Η σεξουαλική μας υγεία δεν αποτελεί μονάχα τη βάση για μια πιο ευχάριστη ζωή. Είναι η ρίζα των σχέσεων μας και τις αντίληψής μας γενικά.

Όσο αγνοούμε τη σεξουαλικότητά μας δημιουργούμε διάφορα επίπεδα δυσκολιών στις βασικές μας σχέσεις και συναναστροφές με άλλους ανθρώπους. Ο σεξουαλικός εκνευρισμός, η καταπίεσή του ή η έλλειψή του σεξ στη ενήλικη ζωή είναι κάτι ανώμαλο και πραγματικά αντί υγιές.

Περικυκλωμένοι από την κατηγοριοποίηση οι οποία μας έχει επιβληθεί από διάφορους εξωτερικούς παράγοντες κρυβόμαστε πίσω από τις ταμπέλες αυτές. Εάν στην περίπτωση του άνδρα οι ταμπέλες υπερτερούν στις θετικές ονομασίες όπως «ανεξάρτητος», «μάγκας», «πετυχημένος», «γυναικάς», «ισχυρός», «sugar daddy», «womanizer», οι ταμπέλες για την αντίστοιχη γυναικεία σεξουαλικότητα αποδίδονται με λεξιλόγιο αρνητικό συνήθως όπως  «ανωμαλιάρα», «σιγανοπαπαδιά», «πουτάνα», «σκλάβα», «βρομοθήλυκο»…

Η κατηγοριοποίηση αυτή έχει κάνει πολύ μεγαλύτερη ζημιά πάνω στη συνείδησή μας.

Η μοναδική και η σημαντικότερη κατηγοριοποίηση που θα έπρεπε να τηρούμε είναι ο σεβασμός των ορίων του εαυτού μας και του άλλου. Η σεξουαλική μόρφωση είναι ύψιστης σημασίας καθώς η σεξουαλικότητα αποτελεί ένα αναπόσπαστο κομμάτι της ύπαρξης και τη μόνη έξοδο από το κύριο ταμπού – η αναγνώριση του δικαιώματος στην απόλαυση στους ίδιους τους εαυτούς μας.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ