Εξαφάνισε την τσιγαρίλα από το σπίτι!

654

Υπάρχουν μυρωδιές που χαρακτηρίζονται δυσάρεστες κατά κοινή ομολογία, όπως αυτή της τσιγαρίλας. Ακόμα κι αν σβηστεί το τσιγάρο η μυρωδιά του καπνού παραμένει και αφήνει επίμονα τα ίχνη της, ενοχλώντας καπνιστές και μη. Αν λοιπόν επιθυμείτε κι εσείς να μυρίζει ευχάριστα ο χώρος σας, δεν έχετε παρά να ακολουθήσετε κάποιες απλές οδηγίες για να το πετύχετε.

Είτε η επιθυμία σας πηγάζει από τη ροπή για μια καλή υγεία χωρίς τσιγάρο είτε θέλετε απλά να διατηρήσετε το σπίτι σας μυρωδάτο, όπως συμβαίνει σε πανδοχεία και εστιατόρια, τότε ανοίξτε τα παράθυρά σας και δοκιμάστε ένα ή περισσότερα από τα παρακάτω εύκολα τεχνάσματα:

1. Τοποθετήστε σε διάφορα σημεία μέσα στο δωμάτιο μικρά κύπελα με ξίδι, καθαριστικά με άρωμα πεύκου ή ενεργοποιημένο άνθρακα. Αν έχετε στο σπίτι σας μικρά παιδιά ή κατοικίδια, τοποθετήστε τα κύπελα σε σημεία που να μην είναι προσιτά από αυτά. Κρατήστε το δωμάτιο κλειστό για μια ολόκληρη νύχτα.

2. Ρίξτε λίγες σταγόνες από το αγαπημένο σας άρωμα ή την κολόνια σας σε μια κρύα λάμπα φωτισμού. Όταν ανοίξετε το φως, η θερμαινόμενη μυρωδιά θα πλημμυρίσει το δωμάτιο.

3. Βάλτε διάφορα μικρά αντικείμενα (όπως τα γάντια σας, ένα μάλλινο καπέλο ή ένα μικρό μαξιλάρι) μέσα σε μια πλαστική τσάντα με φερμουάρ, μαζί με ένα πάνινο σακουλάκι λεβάντας. Αφήστε τα για μια νύχτα.

4. Γεμίστε τα σταχτοδοχεία με άμμο για γάτες, όπου μπορείτε να σβήνετε τα τσιγάρα και να φυλακίζετε τη μυρωδιά τους.

5. Ψεκάστε μπόλικη ποσότητα σόδα μαγειρικής στα χαλιά, τις κουβέρτες και την ταπετσαρία γύρω από το δωμάτιο. Αφήστε να καθίσει όλη τη νύχτα. Καθαρίστε την επόμενη μέρα με την ηλεκτρική σκούπα.

6. Μουσκέψτε μια “πατσαβούρα” ή μια πετσέτα πιάτων με ξίδι, στραγγίξτε την για να φύγει το παραπανίσιο υγρό και κυματίστε γύρω στο δωμάτιο για ένα ή δύο λεπτά.

Γενικές συμβουλές:
– Πλύντε όσα πράγματα επιδέχονται πλύσιμο, όπως κουρτίνες, μαξιλάρια και περαστά καλύμματα, για να πετύχετε την καλύτερη απομάκρυνση των οσμών.

– Χρησιμοποιήστε αρωματικά χώρου που είναι κατάλληλα για την εξάλειψη των μυρωδιών που προέρχονται από κατοικίδια ζώα.

– Μην χρησιμοποιείτε ψεκαστικά, που απλώς καλύπτουν τις μυρωδιές, γιατί δεν θα έχετε ικανοποιητικά αποτελέσματα, ιδιαίτερα όταν περιμένετε καλεσμένους.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ