Τα φυσικά «αποσμητικά» που διώχνουν τις οσμές του ψυγείου

238

Τι κάνει ένα ψυγείο να μυρίζει; Συνήθως τρόφιμα με έντονη μυρωδιά, όπως το βραστό κουνουπίδι, το πεπόνι, ένα μαγειρευτό φαγητό που δεν έχει κλίσει σωστά το καπάκι της κατσαρόλας ή του τάπερ αποθήκευσης. (Μην βάλετε ποτέ στο πλυντήριο πιάτων αυτά!)

Τα καλά νέα είναι ότι υπάρχουν φυσικά αποσμητικά που μπορεί κανείς να φτιάξει εύκολα με υλικά που έχει στο σπίτι του. Μια καλή ιδέα είναι ένα σπιτικό σπρέι με ξίδι, λεμόνι και νερό, που μπορείτε να χρησιμοποιείτε όσο συχνά θέλετε.

Τα υλικά που απομακρύνουν τις δυσάρεστες οσμές είναι τα εξής:

Λευκό ξίδι ή κανέλα

Σε ένα από τα ράφια του ψυγείου βάλτε ένα μικρό φλιτζάνι με λευκό ξίδι, το οποίο θα ανανεώνετε κάθε 4 μέρες, ή τοποθετήστε ένα ξυλάκι κανέλας. Τόσο το ξίδι όσο και η κανέλα έχουν την ιδιότητα να απορροφούν τις έντονες μυρωδιές. Μάλιστα, θα δράσουν μέσα σε λίγες ώρες.

Χυμός λεμονιού

Στύψτε 1- 2 λεμόνια και βάλτε τον χυμό τους να ζεσταθεί σε ένα κατσαρολάκι, μαζί με μισή ποσότητα νερού. Όσο ακόμα το μείγμα είναι ζεστό, τοποθετήστε το στο ψυγείο. Αφήστε το να δράσει για 1 νύχτα και θα εξαφανίσει τις δυσάρεστες μυρωδιές.

Μαγειρική σόδα

Σε ένα από τα ράφια του ψυγείου τοποθετήστε ένα φλιτζάνι του καφέ γεμάτο μαγειρική σόδα. Είναι γνωστό ότι η σόδα απορροφά τις οσμές.

Βρόμη

Η βρόμη δρα εξίσου αποτελεσματικά με το λευκό ξίδι στην εξαφάνιση των δυσάρεστων οσμών του ψυγείου. Τοποθετήστε ένα μπολ με βρόμη μέσα στο ψυγείο και αφήστε το για αρκετές ώρες, ώστε να απορροφήσει όλες τις μυρωδιές.

Κιμωλία

Βάλτε στο μεσαίο ράφι και κοντά στην πλάτη του ψυγείου ένα κομμάτι κιμωλία. Έχει κι αυτή την ιδιότητα να απορροφά τις μυρωδιές. Πρέπει όμως να φροντίζετε να την αλλάζετε κάθε 15 μέρες.

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ