Χρήσιμες συμβουλές για προστασία από τις υψηλές θερμοκρασίες κατά την εγκυμοσύνη

665

Οι παρακάτω συμβουλές είναι χρήσιμες σε οποιονδήποτε, αλλά θα πρέπει να τηρούνται ιδιαίτερα σε καταστάσεις όπως η εγκυμοσύνη:

Να ντύνεστε ελαφριά και να μην εκτίθεστε στον ήλιο τις απαγορευμένες ώρες, δηλαδή από τις 12 το μεσημέρι μέχρι τις 5 το απόγευμα.

Να πίνετε πολύ νερό, όλες τις ώρες τις ημέρες, όπου κι αν βρίσκεστε. Η ενυδάτωση του οργανισμού σας είναι πολύ σημαντική.

Να βρίσκεστε σε δροσερό περιβάλλον και ακόμα καλύτερα σε μέρος με κλιματισμό. Προσέξτε όμως να μην κάθεστε σε σημείο που σας χτυπάει το κλιματιστικό. Μπορείτε επίσης να επιλέξετε και τη λύση του ανεμιστήρα, αρκεί πάλι να μη χτυπάει πάνω σας.

Να τρώτε δροσερά φρούτα από το ψυγείο, ώστε να σας δροσίζουν και να μην αναγκάζεστε να καταφύγετε στη λύση του παγωτού για να δροσιστείτε, ώστε να αποφύγετε τη ζάχαρη που περιέχει.
Να φοράτε ελαφριά κι ανοιχτόχρωμα ρούχα.

Να βγαίνετε βόλτα μόνο όταν έχει πέσει ο ήλιος και έχει αρχίσει να δροσίζει.

Να κάνετε συχνά ντους κατά τη διάρκεια της ημέρας.

Αποφύγετε τα βαριά γεύματα, τουλάχιστον 3 ώρες πριν κοιμηθείτε.

Σηκώστε ψηλά τα πόδια σας. Όλα τα επιπλέον υγρά που παράγει ο οργανισμός κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης τείνουν να συγκεντρώνονται στα πόδια και τους αστραγάλους, ιδίως αν στέκεστε πολλή ώρα όρθιες, με αποτέλεσμα αυτά να πρήζονται. Η ζέστη χειροτερεύει την κατάσταση. Προσπαθήστε δυο φορές την ημέρα να βάζετε τα πόδια σας ψηλά για 20 λεπτά κάθε φορά και να φροντίζετε να βρίσκονται ψηλότερα από τους γοφούς σας».

Αν νιώσετε δυσφορία λόγω ζέστης, να επικοινωνήσετε με το γιατρό σας ο οποίος και θα σας συμβουλέψει τι ακριβώς πρέπει να κάνετε.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ