Απαγορευτική τροφή το ψάρι στην εγκυμοσύνη;

746

Εάν είστε έγκυος, τότε το πιο πιθανό είναι να έχετε ήδη ενημερωθεί τόσο για τις τροφές εκείνες που πρέπει να αποφεύγετε κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης σας, όσο και για τις τροφές αυτές που πρέπει να προτιμάτε λόγω των άφθονων θρεπτικών συστατικά.

Για πολλούς γιατρούς τα ψάρια αποτελούν μία απαγορευτική τροφή κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης, αλλά σύμφωνα με πρόσφατη έρευνα η κατανάλωση ψαριών μπορεί να βοηθήσει τα παιδιά σας να αποφύγουν το παιδικό άσθμα.

Η μελέτη που δημοσιεύτηκε στη Journal of Allergy and Clinical Immunology κατέληξε στο συμπέρασμα ότι 280γρ ψαριού την εβδομάδα αρκούν για να προστατεύσετε το παιδί σας από το άσθμα.

Οι ερευνητές σύγκριναν τις επιπτώσεις της κατανάλωσης του ψαριού και τις λήψης ιχθυέλαιου κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης, αναφέροντας ότι οι περισσότερες γυναίκες δεν καταναλώνουν αρκετά ψάρια ενώ είναι έγκυες. Οι συγγραφείς της μελέτης ανέφεραν ότι οι γιατροί πρέπει να λάβουν σοβαρά υπ’ όψιν τους τα ευρήματα της μελέτης αυτής, όταν συντάσσουν συνιστώμενες ποσότητες συμπληρωμάτων για προγεννητική φροντίδα στις εγκύους.

Οι ερευνητές κατέληξαν ότι 280γρ. ψαριού την εβδομάδα αρκούν για μία εγκυμονούσα και ότι η ποσότητα του υδραργύρου (το μέταλλο που κάνει κακό στο σώμα μας) που λαμβάνον από την κατανάλωση αυτή μόνο επιβλαβής δεν είναι για την υγεία.

Οι ίδιοι αναφέρουν:

«Μία προηγούμενη μελέτη καταδεικνύει ότι τα παιδιά των γυναικών που δεν κατανάλωναν ψάρια κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης, διέτρεχαν μεγαλύτερο κίνδυνο να αναπτύξουν άσθμα σε σύγκριση με τις έγκυες γυναίκες που καταναλώνουν ψάρια σε σάντουιτς ή σε ζεστό γεύμα τουλάχιστον δύο ή τρεις φορές την εβδομάδα».

Οι ερευνητές ισχυρίστηκαν επίσης ότι η κατανάλωση ψαριών κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης είναι πιο υγιεινή από τη λήψη συμπληρωμάτων ιχθυελαίου:  «Είναι λογικό να υποθέσουμε ότι μία ήπια κατανάλωση ψαριών θα μπορούσε να προσφέρει το ίδιο όφελος με το ιχθυέλαιο», ωστόσο όπως αποδείχθηκε τα οφέλη από τα συμπληρώματα ιχθυέλαιου δεν είναι αρκετά καθώς δεν είναι ακόμα ξεκάθαρα.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ