Τα καλλίγραμα οπίσθια και… ο άνθρωπος των σπηλαίων

1425

Οι γυναίκες βομβαρδίζονται σε καθημερινή βάση, ιδιαιτέρως από τα media, με αντιφατικά μηνύματα σχετικά με την εμφάνισή τους. Τη μια μέρα υποτίθεται ότι θα πρέπει να είναι αποστεωμένες με στήθος σανίδα και την επόμενη μέρα θα πρέπει να διαθέτουν θανατηφόρες καμπύλες.

Μια νέα έρευνα προσπαθεί να ρίξει φως στα σημερινά στάνταρτ της γυναικείας εμφάνισης. Για το λόγο αυτό, το πανεπιστήμιο του Τέξας, αποφάσισε να επικεντρωθεί συγκεκριμένα στην προτίμηση των περισσότερων αντρών για τα καμπυλωτά οπίσθια.

ScreenShotLumbarCurvature-850x481

Αυτό που βρήκαν ήταν ότι όλα στηρίζονται στη θεωρία της εξέλιξης. Οι γυναίκες με «θεωρητικά βέλτιστη γωνία οσφυϊκής καμπυλότητας”, μια καμπύλη 45,5 μοιρών από πίσω προς τους γλουτούς, μπορεί να αντεπεξέλθει πιο αποτελεσματικά σε πολλαπλές εγκυμοσύνες – το οποίο, πίσω στην εποχή των αρχαίων προγόνων μας – ήταν η πιο αρχέγονη βάση για την έλξη.

Αυτό αποτελεί ένα στοιχείο που αποδεικνύει ότι η ομορφιά δεν είναι εντελώς αυθαίρετη και υποκειμενική, όπως πολλοί στη γενική κοινωνική επιστήμη πίστευαν, αλλά μάλλον έχει μια συνεκτική προσαρμοστική λογική.

Η έρευνα αποτελείτο από δύο μελέτες. Η πρώτη εξέτασε την σπονδυλική ενσφήνωση, ένα χαρακτηριστικό του νωτιαίου που μπορεί να επηρεάσει την πραγματική καμπύλη της γυναικείας μέσης.

Ζήτησαν από 100 άντρες να βαθμολογήσουν την ελκυστικότητα διαφόρων επεξεργασμένων εικόνων που εμφάνιζαν διαφορετική κλίση της σπονδυλικής στήλης. Βρήκαν λοιπόν, ότι οι περισσότεροι άντρες έλκονται από τις εικόνες των γυναικών με την υποτιθέμενη βέλτιστη κλίση των 45 μοιρών της οσφυϊκής καμπυλότητας.

Όπως εξηγούν οι ερευνητές, αυτή η δομή της σπονδυλικής στήλης θα είχε επιτρέψει στις έγκυες γυναίκες να ισορροπήσουν το βάρος τους πάνω από τους γοφούς. Αυτές οι γυναίκες θα ήταν πιο αποτελεσματικές στην αναζήτηση τροφής κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης και θα ήταν λιγότερο πιθανό να υποφέρουν από τραυματισμούς της σπονδυλικής στήλης.

Και για τη δεύτερη μελέτη, οι ερευνητές ασχολήθηκαν με το ζήτημα του κατά πόσον οι άντρες προτιμούν αυτή τη γωνία διότι ουσιαστικά δημιουργεί μεγαλύτερα οπίσθια, ή αν μπορεί η έλξη να αποδοθεί στην ίδια τη γωνία της σπονδυλικής στήλης.

Αυτή τη φορά, 200 άνδρες κλήθηκαν να βαθμολογήσουν την ελκυστικότητα των εικόνων των γυναικών με διαφορετικό μέγεθος γλουτών και σπονδυλικής ενσφήνωσης, αλλά όλες με την ίδια καμπύλη των 45,5 μοιρών.

Βρήκαν ότι, και πάλι, οι άνδρες προτιμούν συστηματικά τις γυναίκες των οποίων η κύρτωση της σπονδυλικής στήλης ήταν πιο κοντά στο βέλτιστο – ανεξάρτητα από το μέγεθος των οπισθίων.

Σαφώς, η εξέλιξη απαιτεί χρόνο. Αυτό το βασικό ένστικτο υπάρχει εδώ και χιλιάδες χρόνια, έτσι ποιος ξέρει πόσο καιρό μπορεί να πάρει για να αλλάξει.

Έτσι, την επόμενη φορά που κάποιος ενθουσιώδης σε καρφώνει σε συγκεκριμένα σημεία, να έχεις κατά νου ότι όλοι μας έχουμε ακόμη έστω κι ένα μικρό κομμάτι του ανθρώπου των σπηλαίων μέσα μας. Συνεπώς είναι δικαιολογημένος, αρκεί να το κάνει με τρόπο…

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ