Και μετά τι;

661

Γράφει η Ευθυμία Αθανασιάδου

Συναναστρεφόμενη με πολύ κόσμο και μιλώντας κυρίως με γυναίκες ανακάλυψα μια καινούρια πτυχή που έφερε στην επιφάνεια η κρίση. Επειδή οι δουλειές είναι πλέον περιορισμένες, πολλές γυναίκες δεν εργάζονται κάτι που έχει δύο αρνητικά αποτελέσματα.

Το ένα είναι ότι δεν μπαίνουν αρκετά χρήματα στο σπίτι και το άλλο ότι έχουν πολύ ελεύθερο χρόνο που για κάποιες είναι πρωτόγνωρο και δεν ξέρουν πως να το διαχειριστούν.

Μπορεί στην αρχή να ξεκουραστούν, μετά να αρχίσουν τους καφέδες με φίλες αλλά στο τέλος θα βαρεθούν και θα αρχίσουν να γκρινιάζουν. Εκεί λοιπόν είναι που πρέπει να εστιάσει κάθε γυναίκα και να κάνει την δική της ενδοσκόπηση. Ξαφνικά από εκεί που αισθανόταν χρήσιμη νιώθει ότι έχει εγκλωβιστεί και δεν κάνει τίποτα στην ζωή της. Νιώθει ενοχές ακόμη κι αν δεν υπάρχει σοβαρό οικονομικό πρόβλημα και αυτό είναι το λάθος της.

Καταρχήν με τα καινούρια δεδομένα θα πρέπει να αισθανόμαστε “τυχεροί” αν δουλεύει έστω ο ένας και τα βγάζουμε πέρα. Η λύση για να ανακτήσετε όμως την χαμένη σας αυτοπεποίθηση είναι να ασχοληθείτε με κάτι που σας γεμίζει και σας κάνει να νιώθετε δημιουργική. Κάτι που είχατε πάντα στο μυαλό σας αλλά δεν προλαβαίνατε εξαιτίας των υποχρεώσεων σας να το εξασκήσετε.

Σίγουρα κάτι περνάει από το μυαλό σας. Κάποιο μεράκι, κάποιο απωθημένο. Μην χάνετε χρόνο. Δοκιμάστε το και θα δείτε ότι θα σας ομορφύνει την ζωή. Και που ξέρετε μπορεί να σας βγει και σε καλό και να κάνετε το μεράκι σας επάγγελμα. Έτσι θα καταφέρετε να ξεπεράσετε το κόμπλεξ και την γκρίνια σας από την έλλειψη δουλειάς και να σταθείτε στα πόδια σας ξανά, νιώθοντας δυναμική, χαρούμενη και δημιουργική.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ