Οι ευεργετικές ιδιότητες του καρότου

607

Ένα από τα πιο βασικά λαχανικά μιας ισορροπημένης διατροφής. Το καρότο έχει πολλές ευεργετικές ιδιότητες και πολλά στοιχεία που χρειάζεται καθημερινά ο οργανισμός μας. Διάβασε πιο κάτω όλα αυτά που πρέπει να ξέρεις για το καρότο και ένταξέ το στη διατροφή σου.

1. Αποτελεί θαυμάσια δυναμωτική αγωγή για όσους αισθάνονται αδύναμοι και καταβεβλημένοι, υποφέρουν από στρες και αναρρώνουν από ασθένεια.

2. Ενισχύει την ανάπτυξη και την ενεργητικότητα των παιδιών και των εφήβων τους οποίους βοηθά να χτίσουν γερό οργανισμό με υγιείς ιστούς και όμορφο δέρμα.

3. Η σύγχρονη έρευνα έχει δείξει ότι το καρότο μπορεί να σταματήσει την ανάπτυξη καρκινικών όγκων και ιδιαίτερα αυτών στους πνεύμονες και στο πάγκρεας που οφείλονται στο κάπνισμα.

4. Στη Ρωσία συνιστούν φρέσκο χυμό καρότου με μέλι και λίγο νερό για τη θεραπεία του κρυώματος και του βήχα.

5. Είναι φημισμένο για τις χωνευτικές του ιδιότητες.

6. Ρυθμίζει τη δραστηριότητα των εντέρων και προάγει την ομαλή τους λειτουργία καταπολεμώντας τη δυσκοιλιότητα και τη διάρροια.

7. Ένα ποτήρι καροτοχυμού μισή ώρα πριν το πρωινό βοηθά στην αποβολή των σκουληκιών και συμβάλλει στην αντιμετώπιση νηματοσκωλήκων στα παιδιά.

8. Οι διουρητικές ιδιότητες του καρότου ανακουφίζουν από την κατακράτηση υγρών και την κυστίτιδα.

9. Είναι αποτοξινωτικό και χρησιμεύει στην αντιμετώπιση του εκζέματος και της ακμής

10. Βοηθά στις περιπτώσεις αρθρίτιδας και ουρικής αρθρίτιδας.

11. Οι αντισηπτικές του ιδιότητες συμβάλλουν στην πρόληψη και τη θεραπεία των λοιμώξεων από βακτήρια και ιούς, όπως οι λοιμώξεις του αναπνευστικού συστήματος και οι παιδικές αρρώστιες (ιλαρά, ανεμοβλογιά).

12. Τα αντιοξειδωτικά βελτιώνουν τη λειτουργία του ανοσοποιητικού συστήματος, προλαμβάνουν τη φθορά που προκαλούν οι ελεύθερες ρίζες και προστατεύουν από τις εκφυλιστικές παθήσεις, ιδιαίτερα εκείνες που αφορούν την καρδιά και το κυκλοφορικό.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ