8 τροφές που βοηθούν στην αύξηση του μεταβολισμού

603

Είναι πολύ σημαντικό να κάνεις σωστή διατροφή καθημερινά για να μπορείς να έχεις ενέργεια και ευεξία καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας. Υποστήριξε το μεταβολισμό σου και διάβασε παρακάτω 8 τροφές που θα σου προσφέρουν μία υγιεινή διατροφή.

1. Ψωμί: ολικής άλεσης, πολύσπορο, σικάλεως, υψηλό σε φυτικές ίνες

2. Πατάτες: μαζί με το φλοιό για περισσότερες φυτικές ίνες. Προτίμησε να τρως πατάτες ψητές, βραστές, φούρνου ή ατμού. Πρόσθεσε μπαχαρικά, αρωματικά βότανα και αντί για βούτυρο ή ξινή κρέμα, πρόσθεσε κρεμμύδι ή σκόρδο ή γιαούρτι.

3. Ρύζι: προτίμησε το αναποφλοίωτο – καστανό ή το μαύρο – άγριο ρύζι που διαθέτει περισσότερες φυτικές ίνες. Πρόσθεσε λαχανικά και μια μερίδα άπαχου κρέατος ή τυριού.

4. Σούπες: δοκίμασε να τρως μια σούπα λαχανικών, ψαρόσουπα, κοτόσουπα, ντοματόσουπα κτλ. πριν από κάθε κύριο γεύμα.

5. Πουλερικά: αφαίρεσε την πέτσα από το κοτόπουλο και τη γαλοπούλα πριν το ψήσιμο του κρέατος ώστε να παραμείνει μόνο το άπαχο μέρος.

6. Ψάρια: προτίμησε τα άπαχα ψάρια όπως τον μπακαλιάρο, το γαλέο, την πέρκα, το ξιφία, τη σφυρίδα, τη γλώσσα, τον τόνο.

7. Γαλακτοκομικά: διάλεξε αποβουτυρωμένο γάλα (υγρό, σε σκόνη ή εβαπορέ), αποβουτυρωμένο γάλα, άπαχο 1ή 0% λιπαρά ή χαμηλής περιεκτικότητας σε λιπαρά γιαούρτι. Χαμηλής περιεκτικότητας σε λιπαρά τυριά (2% λιπαρά), ανθότυρο, φρέσκα ανιαρή ανάλατη, cottage cheese το οποίο μπορείς να το χρησιμοποιήσεις ως σος για τα λαχανικά ή στις σαλάτες σου.

8. Πιπεριές: κόκκινες, πράσινες, κίτρινες, δοκίμασε τις όλες. Στις σαλάτες, στο ψάρι, στο κρέας! Οι πιπεριές μπορούν να επιταχύνουν τον μεταβολισμό.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ