10+1 αλήθειες για τη σεξουαλική υγεία που δεν θα σου πει ο γιατρός σου!

748

1. Ένας πονοκέφαλος κατά τη διάρκεια του οργασμού, μπορεί να υποδεικνύει ένα σοβαρό πρόβλημα

Πιθανώς αναφέρατε έναν κακό πονοκέφαλο στο γιατρό σας, αλλά μάλλον παραλείψατε να αναφέρετε ότι συνέβη κατά τη διάρκεια του οργασμού. Αν έχει συμβεί έτσι, τότε αυτό είναι κάτι που θέλετε να ελέγξετε… ΤΩΡΑ! Υπάρχει πλήθος καταγραφών που αναφέρουν ότι ασθενείς με υπαραχνοειδή αιμορραγία εμφάνισαν σοβαρή κεφαλαλγία κατά τη στιγμή της κορύφωσης. Αυτή ήταν η πρώτη ένδειξη αυτού του σοβαρού προβλήματος υγείας.

2. Ο διαβήτης μπορεί να επηρεάσει την ικανότητά σας να φτάνετε στην κορύφωση

Σύμφωνα με μια πρόσφατη μελέτη, υπάρχει ένας πιθανός συσχετισμός μεταξύ του διαβήτη και της σεξουαλικής δυσλειτουργίας στις γυναίκες. Αυτό μπορεί να έχει να κάνει με τη μειωμένη αίσθηση της κλειτορίδας από κοινού με αγγειακές ή νευρολογικές αλλαγές.

3. Τα αντισυλληπτικά χάπια μπορεί να προκαλέσουν ξηρότητα του κόλπου

Η εμμηνόπαυση μπορεί να είναι χρόνια μακριά, αλλά τον τελευταίο καιρό, ακόμα και όταν είστε εντελώς σε διάθεση, ο κόλπο σας είναι περισσότερο σαν την έρημο Σαχάρα παρά σαν τον καταρράκτη που συνήθιζε να είναι. Αν και δεν είναι τυπικό σύμπτωμα, μερικές γυναίκες βιώνουν αυτή την οδυνηρή παρενέργεια από την αντισύλληψη.

4. Τα ερωτικά βοηθήματα δεν επηρεάζουν τον βηματοδότη σας

Ενδεχομένως, να μην αισθάνεστε άνετα να ρωτήσετε τον καρδιολόγο σας αν το ερωτικό σας βοήθημα επηρεάζει τη λειτουργία του βηματοδότη. Η απάντηση είναι εδώ! Να είστε βέβαιες, δεν πρόκειται να δημιουργήσει πρόβλημα στο βηματοδότη σας.

5. Χρησιμοποιώντας τη βαζελίνη ως λιπαντικό μπορεί να προκαλέσει κολπική μόλυνση

Η βαζελίνη κάνει τα σκασμένα χείλη σας να ανακουφίζονται, έτσι ενδεχομένως να σκέφτεστε ότι είναι κατάλληλη να ενυδατώσει και τα άλλα χείλη σας. Αλλά δυστυχώς, η βαζελίνη έχει αποδειχθεί ότι διπλασιάζει την πιθανότητα βακτηριακής κολπίτιδας, η οποία είναι η πιο κοινή αιτία της κακοσμίας.

6. Οι θεραπείες υπογονιμότητας δεν χρειάζεται να καταστρέψουν τη σεξουαλική σας ζωή

Όχι, δεν το φαντάζεστε! Το σεξ με σκοπό σκοτώνει… το σεξ! Μια μελέτη του 2012 από τη Σχολή Δημόσια Υγείας του πανεπιστημίου της Ιντιάνα επιβεβαίωσε αυτό που τα περισσότερα ζευγάρια έχουν ήδη καταλάβει – οι τεχνικές υποβοηθούμενης αναπαραγωγής, ιδιαίτερα η εξωσωματική γονιμοποίηση, μπορεί να προκαλέσει προβλήματα στην σεξουαλική επιθυμία, το ενδιαφέρον και την ικανοποίηση. Όπως ήταν αναμενόμενο, τα «συμπτώματα διάθεσης» που θα μπορούσαν να αποδοθούν στο άγχος της θεραπείας γονιμότητας ήταν σε έξαρση, όπως η θλίψη και το άγχος. Η μελέτη διαπίστωσε επίσης, ότι οι γυναίκες εμφάνισαν και σωματικά ζητήματα, όπως κολπικό πόνο και ξηρότητα.

7. Η λήψη οιστρογόνων δεν ισοδυναμεί με λήψη δηλητηρίου

Σύμφωνα με μια πρόσφατη παγκόσμια έρευνα, τα οιστρογόνα θα μπορούσε να είναι το εισιτήριό σε μια πιο υγιή σεξουαλική ζωή. Αλλά, για όσες δεν μπορούν ή προτιμούν να μην λαμβάνουν οιστρογόνα, εναλλακτικές λύσεις είναι άμεσα διαθέσιμες στο τοπικό φαρμακείο, έτσι ώστε η εμμηνόπαυση να είναι πραγματικά η αρχή μιας καλύτερης σεξουαλικής ζωής.

8. Το γυναικείο προφυλακτικό είναι υποτιμημένο

Το γυναικείο προφυλακτικό (FC2) όχι μόνο εμποδίζει την εγκυμοσύνη και τα σεξουαλικά μεταδιδόμενα νοσήματα, αλλά κάνει και το σεξ καλύτερο! Ο δακτύλιος στο εξωτερικό παρέχει διέγερση της κλειτορίδας και λιπαίνει τα τοιχώματα του κόλπου

9. Οι γυναίκες με ακράτεια μπορεί να έχουν πόνους κατά τη διάρκεια του σεξ ή ανικανότητα να έχουν οργασμό

Για να μην αναφέρουμε το φόβο μήπως έχουν απώλεια ούρων κατά τη διάρκεια του σεξ. Επίσης, μερικές φορές εμφανίζουν πόνο στους μύες του πυελικού εδάφους. Και, ναι, υπάρχουν λύσεις που δεν περιλαμβάνουν χειρουργική επέμβαση ή πάνες. Οι ασκήσεις Kegel είναι ένα εξαιρετικό μέρος για να ξεκινήσετε.

10. Οι επιζώντες από καρκίνο μπορεί να χρειαστούν βοήθεια για να επανέλθουν στη σεξουαλική τους ζωή

Ένας εξαιρετικός ογκολόγος σας δίνει πραγματικές λύσεις για την αντιμετώπιση της φυσικής και της συναισθηματικής υγείας μετά από χημειοθεραπεία, ακτινοβολία, και πρόωρη εμμηνόπαυση. Η αυτοεκτίμηση μπορεί να είναι επισφαλής.

Σε φυσιολογικό επίπεδο, είναι ασφαλείς η χρήση κολπικού οιστρογόνου, ακόμη και αν είχατε καρκίνο. Τούτου λεχθέντος, μερικές αισθάνονται άβολα με τη χρήση ορμονικών λύσεων φοβούμενες αλλαγές στη σεξουαλική ορμή. Σε αυτή την περίπτωση, υπάρχουν εξίσου καλές μη-ορμονικές λύσεις, γι ‘αυτό ρωτήστε το γιατρό σας.

11. Η περίεργη μυρωδιά που προέρχεται από τον κόλπο σας μπορεί απλά να είναι μια ισορροπία του pH.

Μια σειρά από παράγοντες, συμπεριλαμβανομένης της εμμήνου ρύσεως, της επαφής και των φάρμακων, μπορεί να διαταράξει το οικοσύστημα του κόλπου και να ανεβάσει το ρΗ, προκαλώντας μια μυρωδιά, αύξηση ή αλλαγή στις κολπικές εκκρίσεις ή βακτηριακή λοίμωξη. Μια αποτελεσματική θεραπεία είναι ένα κολπικό τζελ εξισορρόπησης pH, το οποίο μπορεί να σας βοηθήσει να διατηρήσετε ένα υγιές pH για τρεις ημέρες και μπορεί να εξαλείψει τη μυρωδιά

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ