Καθαριότητα… express

854

Είστε στο σπίτι σας και ο καλός σας ή μια φίλη σας, σας λέει πως θα περάσει από εκεί αλλά ο χώρος μοιάζει λες και έχει πέσει «βόμβα»;

Έχετε λίγο χρόνο, λοιπόν, να το συμμαζέψετε για να υποδεχτείτε αξιοπρεπώς τα αγαπημένα σας πρόσωπα.

Απλά ακολουθήστε 5 tips για εύκολο και γρήγορο συγύρισμα του σπιτιού ή αλλιώς «όσα βλέπει η πεθερά».

1. Ανοίξτε τα παράθυρα: αφήστε τα ανοιχτά για 10 λεπτά. Ο φρέσκος αέρας ανανεώνει αυτόματα τον χώρο και δίνει αίσθηση καθαριότητας στο σπίτι.

2. Φρεσκάρετε το μπάνιο σας: ρίξτε μέσα στην τουαλέτα λίγη xλωρίνη και τραβήξτε το καζανάκι. Σκουπίστε γρήγορα τις υπόλοιπες επιφάνειες και τον νιπτήρα. Πολύ πρακτικά γι’ αυτή τη δουλειά είναι τα υγρά πανάκια ή spray για κάθε χρήση. Αν δεν έχετε, βρέξτε ένα πανάκι και στύψτε το καλά (με σκέτο νερό για να δώσετε στα γρήγορα την αίσθηση καθαριότητας, σε διάλυμα νερού και χλωρίνης αν θέλετε και πραγματική απολύμανση). Καθαρίστε τον καθρέφτη και κρεμάστε μια καθαρή πετσέτα για τα χέρια.

3. Όλα στη θέση τους: Μαζέψτε από το σαλόνι σας ό,τι δεν ανήκει εκεί! Κρεμάστε παλτό και μπουφάν, βάλτε την τσάντα σας σ’ ένα ντουλάπι, στοιβάξτε περιοδικά κι εφημερίδες σε μια γωνιά, σ’ ένα καλαθάκι ή όπου τα αποθηκεύετε συνήθως. Μ’ ένα ξεσκονόπανο περάστε τα αντικείμενα που «βγάζουν μάτι» -π.χ. τραπεζάκι, οθόνη τηλεόρασης. Ανάψτε μερικά αρωματικά κεριά.

4. Καθαρός νεροχύτης: πλύνετε ό,τι έχετε μέσα στον νεροχύτη σας ή βάλτε τα στο πλυντήριο πιάτων, αν έχετε. Ένας καθαρός νεροχύτης υποδηλώνει και μια συγυρισμένη κουζίνα γενικότερα.

5. Φώτα: Το τελευταίο tip είναι κάπως υπερβολικό, αλλά αν έχετε 10 λεπτά παραπάνω στη διάθεσή σας, δοκιμάστε το: απλά «περάστε» με ένα βρεγμένο πανί το φωτιστικό στο σαλόνι σας. Ένα φωτιστικό που λάμπει, δίνει την εντύπωση πως σ’ αυτό το σπίτι έγινε γενική καθαριότητα πέντε λεπτά πριν!

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ