Tango: Ο βασιλιάς των χορών

694

Σήμερα φίλες μου, είμαι αποφασισμένη να σας εκπλήκω με τον χορό που επιλέγω να προτίνω για εκγύμναση. Σίγουρα περιμένετε κάποιον γρήγορο χορό με ξέσσαλα κουνήματα που θα σας κάνει να ιδρώσετε στα πρώτα 15 δευτερόλεπτα. Ίσως cha cha, ή ακόμα mambo. Όχι όμως! Σήμερα, θα σας προτίνω να μάθετε τον βασιλιά των χορών, το tango!

Δεν χρειάζεται να πούμε πολλά γιατην ιστορία αυτού του υπέροχου χορού. Για την ένταση, το πάθος, τη ζωντάνια που απαιτεί και φυσικά ούτε για τη θηλυκότητα που προσφέρει μέσω των αισθησιακών κινήσεων και ρυθμών του.

Αυτό που ίσως δεν γνωρίζετε, είναι πως το αργεντίνικο τάνγκο είναι ένας χορός που απαιτεί σε πολύ μεγάλο βαθμό πλήρη έλεγχο του σώματος μας, καθώς και τρομερή ελαστικότητα. Από την πρώτη κιόλας επαφή που θα έχετε με τον συγκεκριμένο χορό, θα παρατηρήσετε ότι προκειμένου να πετύχετε αυτή την απαλότητα και τη λεπτότητα στην κίνηση του σώματος, χρειάζεται να επιστρατεύσετε ολόκληρο το σώμα, σφίγγοντας τους κοιλιακούς, ενεργοποιώντας τους ραχιαίους, ελέγχοντας και άρα γυμνάζοντας τους γοφούς. Ακόμα και αυτή η τόσο λεπτεπίλεπτη κίνηση που πραγματοποιούν τα πόδια, χρειάζεται δύναμη. Στην πορεία, θα ανακαλύψετε ότι και πιο απλές του φιγούρες θα σας βοηθήσουν να είστε πιο ελαστικές, και όπως έχουμε αναφέρει και στο παρελθόν, το ταξίδι προς  την πλαστικότητα του σώματος είναι μία πολύ έντονη και αποτελεσματική άσκηση.

Πέρα όμως απο αυτά, το στυλ του συγκεκριμένου χορού απαιτεί ένταση. Οι κινήσεις σας, ακόμα κι αν δεν είναι τόσο γρήγορες όσο στους προηγούμενους χορούς, πρέπει να είναι γεμάτες ενέργεια και δυναμισμό. Και όσο πιο πολύ ενέργεια ζητάμε από το σώμα μας, τόση περισσότερη αυτό τελικά καίει.

Οι μουσικές είναι βγαλμένες από όνειρο. Είναι δεδομένο ότι θα είναι μια τρομερά ευχάριστη εμπειρία  εκγύμνασης η οποία, γι’ αυτή τη μία ώρα θα σας μεταφέρει σε άλλη διάσταση.

Καλή επιτυχία!

 

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ